Pudra de talc: 12 intrebuintari neasteptate

/ / Modificat: 2018-05-18
Pudra de talc: 12 intrebuintari neasteptate

Pudra de talc este o aparitie obisnuita in dulapiorul cu cosmetice si medicamente din fiecare casa, insa daca crezi ca singurele sale proprietati sunt de a pastra pielea fina si proaspata, atunci inseamna ca ii subestimezi puterile.

Potentialul pudrei de talc insa, nu se limiteaza doar la utilizarea intr-un singur scop, asa ca data viitoare cand te afli in incurcatura, incearca urmatoarele intrebuintari neasteptate:

Un lantisor incurcat

Nu pierde vremea incercand sa descurci un lantisor subtire, de aur sau de argint, presara putina pudra de talc pe nodul acestuia si foloseste un ac pentru a il deznoda repede.

Mirosul statut al mobilei

Presara putina pudra de talc in sertare, sub folia de protectie; acest truc este foarte folositor in cazul mobilei mai vechi, care are un miros specific

Par gras

Majoritatea sampoanelor uscate au la baza amidonul, asa ca pudra de talc este un inlocuitor de succes; presara putina in palme si maseaza scalpul pentru a absorbi excesul de sebum.

Nopti de vara toride

Foloseste pudra de talc, presarand putina pe cearceafuri pentru a ajuta la absorbirea transpiratiei si a mentine racoarea in noptile de vara toride.

Dezlipeste cartile de joc lipite intre ele

Inainte de seara de poker, pune pachetul de carti de joc intr-o punga cu cateva linguri de pudra de talc si amesteca-le putin dupa care sterge-le cu un servetel.

O familie de furnici

Tine furnicile la distanta, presarand niste pudra de talc in calea lor, ca o bariera; furnicile nu sunt innebunite dupa mirosul pudrei si vor renunta sa inainteze.

Petele de grasime

Nu te agita prea mult atunci cand ai varsat dressing de salata pe fata de masa, incearca niste de pudra de talc peste pata pentru a absorbi grasimea si spala ca de obicei.

Manusile de menaj

Daca presari putina pudra de talc in manusile de menaj, dupa ce ai spalat vasele, le va ajuta sa se usuce mai usor si vor fi mai usor de pus pe mana data viitoare cand le folosesti.

Podele care scartaie

Daca pui pudra de talc pe parchetul sau podeaua de lemn si o maturi in asa fel incat pudra sa ajunga la imbinari, podeaua nu va ma scartai si nu va mai fi asa zgomotoasa.

Picioare pline de nisip

Daca tii un recipient de voiaj cu pudra de talc in geanta ta de plaja, la sfarsitul zilei, iti va fi mai usor sa inlaturi nisipul, presarand din pudra pe picioare si masand pentru a intra in piele.

Gene voluminoase

Presara pudra de talc pe gene, folosind un betisor cosmetic, intre straturile de mascara, pentru a da mai mult volum genelor si a-ti accentua privirea.

Picioare transpirate

Daca iti pudrezi incaltamintea cu pudra de talc, poti evita picioarele transpirate si mirosurile neplacute. Uita de sosete pentru ca pudra de talc iti va mentine picioarele uscate, asa ca poti purta balerini cu piciorul gol.

In final, exista o singura intrebuintare a pudrei de talc pe care sa o eviti, confirm Academiei Americane de Pediatrie, pudra de talc poate fi periculoasa pentru copii, daca acestia o inhaleaza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pudra talc bebelusi Casa

Articole recomandate

Citeste si despre