Hainele pe care copilul nu le mai poarta pot deveni opere de arta. GALERIE FOTO

/ / Modificat: 2019-07-01
Hainele pe care copilul nu le mai poarta pot deveni opere de arta. GALERIE FOTO

Orice mama stie cat de greu este sa faci curatenie in dulapul copilului ca sa faci loc pentru haine noi.

Cele mai multe pe care le are deja ori i-au ramas mici, ori nu mai pot fi purtate si cu toate astea parca nu te induri sa renunti la ele fie pentru ca fiecare are povestea ei, fie pentru ca te gandesti ca va veni momentul cand le va purta fratiorul sau surioara lui, fie pentru ca te gandesti ca e pacat sa le arunci si mai bine astepti ca altcineva sa aiba nevoie de ele.

Si uite asa aduni si aduni si aduni... Pentru toate mamicile care nu stiu cum sa pastreze ca amintire acele hainute de copii la care nici nu concep sa renunte: poate va inspira proiectul unei femei din Statele Unite, care a avut ideea fantastica de a transforma hainutele pe care copiii nu le mai purtau in opere de arta. In plus, intre timp a facut din asta o afacere.

Copiii cresc cu viteza luminii. Un body sau o bluzita de cand avea o luna poate fi, insa, o amintire pretioasa. Doar ca de la un moment dat va fi tot mai greu sa ii gasesti loc in sifonier, pentru ca se vor aduna multe astfel de amintiri. Si nu poti arunca amintirile la gunoi, nu?

Louma El-Khoury este mama, ilustratoare si creatoare de moda si a avut geniala idee de a transforma toate hainele copiilor sai in opere de arta cu care sa-si decoreze casa. Ce poate fi mai frumos de atat? Sa faci din asta o afacere si pentru alte mamici pe care sa le ajuti sa pastreze amintirile si carora sa le creezi o poveste.

Louma a facut tablouri cu orice articol vestimentar: primul costumas din spital, prima paturica, hainutele de la botez etc. Totul poate fi transformat intr-un obiect de decor pe care toti cei care iti vor trece pragul il vor admira si tuturor li se va parea geniala provenienta lui, cand le vei spune despre ce este vorba.

E drept ca iti trebuie si putin talent pentru asta, dar nu uita ca o mama este capabila de orice cand isi pune ceva in minte. Si daca totusi nu te ajuta, e imposibil sa nu cunosti pe cineva care sa te sprijine in acest proiect.

Louma a inceput sa "imbrace" desenele cu rochite facute din hainutele copiior si sa atarne tablourile pe pereti. Rudelor si prietenilor le-a placut atat de mult ideea, incat i-au cerut sa le faca si lor lucrari asemanatoare. Nu face doar tinute sofisticate din hainute de copii, ci si baloane, dirijabile, corturi… cam orice se cere.

Iti lasam aici cateva dintre operele sale geniale (zicem noi):

poz1

poz2

poz3

poz4

poz5

poz7

poz8

poz9

poz10

Ti se pare ca sunt prea sofisticate creatiile de mai sus? Ai oricand la dispozitie varianta unei paturici sau a unui covoras de joaca pline de amintiri. Nici nu e obligatoriu sa cosi la masina, trebuie doar sa te descurci cu acul si cu ata si poti coase de mana, pe un material suport, toate hainutele pe care copilul tau nu le mai poate purta, dar la care nu te induri sa renunti.

Sau poate stii pe cineva (mama, o bunica, o matusa, o prietena) care le are cu cusutul si te poate ajuta... Cu siguranta e o amintire care merita tot efortul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Haine Haine bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre