Cum sa fii o persoana mai organizata - 4 principii de care sa tii cont

/ / Modificat: 2021-09-23
Cum sa fii o persoana mai organizata - 4 principii de care sa tii cont

O locuinta curata si bine organizata iti poate influenta starea de spirit, productivitatea la locul de munca si, uneori, chiar relatiile cu persoanele apropiate. Daca nu ai acordat suficienta atentie acestor aspecte, trebuie sa stii ca un spatiu personal foarte bine organizat iti va insufla o atitudine mai pozitiva, care se va reflecta in obiectivele pe care trebuie sa le indeplinesti.

Am selectat pentru tine cateva dintre cele mai intalnite principii pe care le poti pune in aplicare pentru a deveni o persoana mai organizata, si astfel sa obtii toate beneficiile pe care acest stil de viata ti le ofera.


1. Organizeaza spatiile de depozitare

carti organizare

Cand a fost ultima data cand ai sters praful de pe rafturile bibliotecii? Cartile pot retine praful mai repede decat alte obiecte, astfel ca este mai greu de sters. O biblioteca organizata va atrage atentia si te va juta sa gasesti mai repede cartile pe care le cauti si sa fii mai productiv cand citesti. Asadar, este recomandat sa iti organizezi cartile in functie de prioritati. Pentru o organizare optima, este indicat sa selectezi acele carti care nu mai prezinta interes si sa le vinzi unui anticariat sau chiar sa le donezi, daca doresti asta. Anticariatul reprezinta alegerea potrivita atunci cand ai carti de vanzare, pentru ca anticarii au experienta in lucrul cu cartile, ceea ce ii recomanda cand doresti sa obtii o evaluare a cartilor vechi, conforma criteriilor existente pe piata. Cand apelezi la un anticariat vei primi servicii de calitate, cu plata pe loc, in numerar, si o evaluare gratuita a cartilor tale, precum si ridicarea in mod gratuit a cartilor de la domiciliul tau. Dupa ce ai selectat cartile la care doresti sa renunti, vei avea mult mai mult spatiu in biblioteca, pe care il poti organiza intr-un mod mai eficient.


2. Renunta la lucrurile inutile

De cele mai multe ori, dezordinea apare pentru ca detii multe obiecte pe care le folosesti rar sau deloc. Astfel ca, este indicat sa iti organizezi spatiile de depozitare si sertarele doar cu acele obiecte care iti sunt utile in mod real. Hainele, cartile, obiectele de uz casnic sunt folosite mai des, de aceea necesita o atentie mai mare cand vine vorba de organizare. Alege sa donezi hainele pe care nu le mai porti ori care nu ti se mai potrivesc si pastreaza doar obiectele pe care le folosesti cel mai des. Asa cum am mentionat anterior, cartile de care nu mai ai nevoie, pot fi vandute unui anticariat, care cumpara volume din orice domeniu, cum ar fi, de exemplu, psihologie, carti straine sau carti vechi romanesti, carti tehnice, dar si carti rare ori bibliofilie.


3. Creeaza-ti liste de activitati

vinde anticariat

Obiectivul de a fi o persoana mai organizata va fi mai usor de atins daca alegi sa te folosesti de diverse liste, pe care le poti crea dupa bunul plac. Astfel ca, poti folosi o lista cand mergi la cumparaturi, poti tine evidenta cheltuielilor intr-un tabel si iti poti prioritiza activitatile, astfel incat sa fii mai productiv. Listele sunt cea mai utila si practicata metoda in procesul de organizare a spatiului de acasa, dar si pentru a amenaja spatiul de la birou. Te poti folosi de liste pentru a te obisnui sa stabilesti un loc destinat obiectelor pe care le folosesti des, iar in acest fel, le vei pune cu usurinta la loc dupa ce le-ai utilizat. De asemenea, te mai poti folosi de liste pentru a-ti organiza biblioteca in functie de cate tipuri de carti ai, ori poti alege sa tii evidenta titlurilor din biblioteca intr-o lista electronica, pentru a nu risca sa cumperi o carte de doua ori.


4. Adopta un stil de viata sanatos

Un program bine stabilit si organizat iti va aduce o stare de bine, mai multa eficienta si mai multa productivitate. Nu uita sa incluzi in programul tau zilnic urmatoarele: cele trei mese ale zilei, consumul de fructe si legume, o buna igiena a somnului si hidratarea corespunzatoare.

Cand ai reusit sa pui in aplicare cu succes principiile care te ajuta sa fii o persoana mai organizata, vei observa o imbunatatire pe plan emotional, psihic si social. Mai buna organizare a spatiului si timpului, dar si a incaperii in care locuiesti te va ajuta sa te relaxezi si iti va crea o stare de spirit mai buna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carti copii Carti biblioteca copii

Articole recomandate

Citeste si despre