Cum poţi folosi lemnul în amenajarea camerei copilului

/ / Modificat: 2022-06-29
Cum poţi folosi lemnul în amenajarea camerei copilului

Frumos, funcţional şi natural. Sunt cele 3 calităţi pe care trebuie să le îndeplinească mobilierul şi jucăriile de care se va bucura cel mai nou membru al familiei. Şi ce este mai natural decât lemnul? Întoarcerea la naturaleţe nu mai este un simplu trend, ci o necesitate dacă vrei ca cel mic să se bucure de un mediu sigur.

Am rugat-o pe Raluca Sandu, specialist MAMBricolaj, să ne ajute cu câteva idei creative şi ieftine pentru amenajarea camerei copilului, iar lemnul este mereu la putere atunci când vine vorba de raportul calitate-preţ.

Obiecte din lemn pentru camera copilului

Venirea pe lume a unui copil este motiv de bucurie, dar şi o sursă de stres. Oricine îşi doreşte să îi ofere cele mai bune condiţii ca să-şi atingă potenţialul, dar cheltuielile pot atinge cote exagerate atunci când începi să faci lista cu cele necesare.

Dacă te ştii însă îndemânatic şi îţi place să meştereşti prin casă, atunci lucrurile se pot simplifica foarte tare. Vei putea pregăti camera copilului după bunul plac, fără să fii nevoit să alergi prin magazine în căutarea pieselor potrivite, iar costurile vor fi considerabil mai mici decât orice ai putea cumpăra gata făcut, dar şi să-ţi respecte standardele de siguranţă şi naturaleţe.

Cheresteaua este preferata celor pasionaţi de DIY şi poate deveni şi a ta dacă vrei să te ocupi singur de obiectele de mobilier ce-şi vor găsi locul în camera celui mic.

Băncuţă pentru copii

Băncuţele din lemn nu sunt potrivite doar pentru parc şi grădină, ci şi pentru piciul tău gata să descopere lumea şi să înveţe că o porţie de relaxare face minuni la vremea ei. Poţi construi una clasică, dar adaptată la dimensiunile micului explorator sau chiar una cu spaţiu de depozitare, astfel încât să ai unde să mai ascunzi din multe jucării pe care eşti convins că nu i le vei cumpăra, dar care vor apărea ca prin minune în casa voastră. O poţi lăsa apoi natur, dacă ai optat pentru acest stil în decorarea camerei sau o poţi vopsi cu o vopsea pe bază de apă, sigură şi uşor de aplicat. Ai o mulţime de culori senzaţionale din care poţi alege.

Cufăr de comori (Cutie pentru jucării)

Ştii poveştile părinţilor care merg noaptea încet prin casă, nu cumva să trezească copilul şi calcă pe o jucărie zgomotoasă sau pe o piesă mică de lego? Sunt şanse reale să te numeri şi tu printre ei. Ca să convingi însă copilul să strângă mai uşor jucăriile aruncate prin casă poţi construi însă un spaţiu de depozitare mascat sub forma unui cufăr de comori. Cu cât mai multe din lucrurile copilului vor fi păstrate în el, cu atât va scoate la lumină unele surprinzătoare.

Îl poţi construi exact pe dimensiunile potrivite pentru locul în care plănuieşti să îl aşezi, îl poţi personaliza în funcţie de povestea pe care vrei să o transmită şi dacă îi pui şi roţi îl vei putea muta cu uşurinţă atunci când vei simţi nevoia unei schimbări de decor.

Poliţe

O, niciodată nu vei iubi poliţele mai mult ca acum. Le poţi folosi pentru obiecte de décor, pentru ramele cu fotografii şi chiar le poţi transforma în parcare pentru maşinile juniorului. Sunt probabil cel mai simplu de făcut, dar pot fi şi de mare efect. Le poţi face simple sau le poţi transforma în opere de artă, cu forme şi culori care mai de care mai diverse.

Rafturi pentru cărţi

Ai putea să te întrebi: dar câte cărţi poate să aibă un copil în primii ani de viaţă? Multe, foarte multe! Cei mai mulţi dintre cei mici sunt absolut fascinaţi de poveştile citite de părinţi, şi nu doar seara la culcare, aşa că vei aduna rapid o colecţie impresionantă. Iar cel mic va începe să-şi aleagă singur cărţile din care va vrea să-I citeşti, aşa că va fi de mare ajutor să aibă vizibilitate şi acces uşor la ele.

Masă de activităţi tip Montessori

Copilul învaţă prin joacă şi din experienţe, iar o astfel de măsuţă îi oferă acces la o mulţime de activităţi distractive şi ajută şi la păstrarea elementelor în aceeaşi zonă. O poţi construi tu extrem de simplu, din câteva bucăţi din lemn şi cu spaţiu pentru adăugarea tăviţelor pentru joacă în nisip şi celelalte elemente care-l vor ajuta pe cel mic să descopere lumea în siguranţă.

Casă de păpuşi

O casă de păpuşi de poveste va fi o amintire de nepreţuit pentru mulţi dintre copii. Una în care să poată pune şi păpuşa, dar şi mobila pentru aceasta, hainele de schimb, produsele de înfrumuseţare şi multe altele care stârnesc pofta de joacă şi imaginaţia. Cu un plan bine stabilit şi cu gândul la bucuria copilului tău vei putea construi o casă de păpuşi la un preţ mai mult decât decent, iar dacă vrei ca proiectul să fie complet o poţi vopsi împreună cu destinatarul său.

Pat în stil Montessori

Pe cât sunt de simple, pe atât sunt de spectaculoase paturile în stil Montessori. Şi preţul este însă la fel de spectaculos dacă vrei să-l cumperi. Deşi, dacă eşti deja învăţat cu proiectele de bricolaj, vei vedea că nu îţi va fi extrem de complicat să faci singur un astfel de pătuţ de poveste. Poţi opta pentru un model în stil căsuţă, cort sau ţarc, pentru o protecţie sporită.

Fiecare dintre proiectele de mai sus pot fi realizate destul de simplu, la preţuri minime şi cu doar câteva materiale şi scule, multe dintre ele probabil regăsindu-se deja în casa ta: cherestea, bormaşină, şurubelniţă electrică, ciocan, fierăstrău, şuruburi şi cuie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Camera copilului

Articole recomandate

Citeste si despre