Ce este in trend in materie de gresie si faianta: 8 idei de design pentru 2024

/ / Modificat: 2023-08-25
Ce este in trend in materie de gresie si faianta: 8 idei de design pentru 2024

Fie ca este folosita la pardoseli, la backsplash-uri, la cabine de dus sau la seminee, o placa de gresie bine aleasa poate adauga instantaneu personalitate si stil unui spatiu.

Daca in anii precedenti, designul placilor de faianta se limita la forme de tip "cookie-cutter" in tonuri monocromatice de alb si gri spalacit, in 2023 expertii prezic ca proprietarii de locuinte vor cauta sa experimenteze cu stiluri noi si mai indraznete de faianta. La fel ca si alte tendinte in designul casei, formele organice, textura ridicata, modelele indraznete si piesele statement sunt toate pregatite sa fie mari in noul an. Iata 8 tendinte in materie de gresie pe care designerii abia asteapta sa le vada in 2024.

Gresie realizata manual

Placile handmade au devenit celebre in 2019, odata cu nebunia placilor zellige, si nu exista nicio dovada ca aceasta tendinta va incetini prea curand. Tendintele in materie de backsplash-uri de bucatarie si de faianta pentru 2024 sunt elementele handmade si naturale. Nu exista doua placi realizate manual sunt la fel, iar acest lucru are ca rezultat un aspect organic si artizanal care este atat reconfortant, cat si primitor.

Placile realizate manual au un aspect mai personalizat care celebreaza maiestria si procesul de fabricare a placilor. Variatiile naturale de culoare si textura adauga instantaneu dimensiune oricarui spatiu.

Gresie cu grad de luciu ridicat

Gresia lucioasa este o modalitate excelenta de a face ca un spatiu sa para mai luminos, deoarece reflecta lumina in mod natural. Designerii prevad ca vom vedea o multime de proprietari de locuinte care vor opta pentru finisaje cu luciu intens pentru a ajuta la crearea unor efecte calde si luminoase atat in bucatarii, cat si in bai. Tonurile metalice sau accentele metalice din faianta pot, de asemenea, sa ricoseze lumina pentru o stralucire decorativa care se poate simti speciala si frumoasa in spatiul de acasa.

Gresie si faianta Epardoseli

Modele decorative si mozaicuri decorative

Culorile si modelele indraznete sunt la moda in designul de casa in acest moment, vom vedea aceasta tendinta sa treaca si in designul de faianta. Placile decorative pot avea un aspect ilustrativ, transformand un perete intr-o opera de arta. Placile cu modele pot deveni un punct focal vizual, in timp ce culorile mai neutre pot face ca placile sa nu devina aglomerate sau prea puternice. Daca nu doriti sa va dedicati unui perete intreg, alegeti un mic perete de accent pentru a prezenta un imprimeu decorativ sau un mozaic si folositi o faianta simpla intr-o culoare sau forma complementara in spatiul ramas.

Piatra naturala

Designul biofilic a fost foarte popular in ultimii doi ani si nu se pare ca va iesi din moda prea curand. Cand vine vorba de tendintele in materie de gresie si faianta, expertii sunt de acord ca proprietarii de locuinte vor continua sa favorizeze placile din piatra naturala realizate din materiale precum granitul, ardezia, marmura, travertinul si calcarul. Nu numai ca aceste placi sunt atemporale si sofisticate, dar sunt si durabile si usor de intretinut.

Gresie si faianta Epardoseli

Placi de faianta texturate

Tigla texturata si tridimensionala, uneori numita tigla tactila, va fi, de asemenea, mare in 2024. Placile ceramice texturate si decorative pot crea un efect sculptural pentru pereti dramatici si izbitoare din punct de vedere vizual. Este o modalitate usoara de a adauga un interes vizual si profunzime unei camere fara a merge nebuneste cu culori sau modele, daca asta nu este genul tau. in plus, exista o multime de texturi diferite din care puteti alege. Placile organice si "perfect imperfecte" realizate manual au fost populare, asa cum am mentionat deja, dar modelele geometrice si metalice sunt, de asemenea, in trend.

Modele monocromatice de tip tabla de sah

Gresia in tabla de sah cu contrast ridicat este o alegere atemporala, dar asteaptam cu nerabdare o abordare mai atenuata si monocromatica a acestui model clasic in 2024. Albul si negrul sunt clasice, dar cat de grozav ar putea fi un contrast cu adevarat subtil? Pentru cei carora le place sa se limiteze la palete neutre, dar care doresc totusi sa incerce ceva nou si diferit, aceasta tendinta in devenire este una distractiva de incercat.

Backsplashes de referinta

Backsplash-urile statement vor fi o mare tendinta in 2024. in timp ce bucatariile sunt proiectate in mod traditional in jurul dulapurilor sau blaturilor, putem spune ca ne putem astepta sa vedem din ce in ce mai multe bucatarii fiind centrate in jurul backsplash-ului. "Vedem piese super dramatice pentru backsplash-urile de bucatarie. Antiteza placilor subway este pe cale sa aiba un moment.

Gresie si faianta Epardoseli

Forme unice

Pe masura ce proprietarii de case continua sa imbratiseze alegerile indraznete de design, prezicem ca placile in forme unice vor fi la moda in 2024. in loc sa aleaga o tigla clasica dreptunghiulara, vedem mai multe persoane care se orienteaza catre forme funky. O gresie in forma de pastila ca exemplu de forme unice de gresie pe care ne putem astepta sa fie populare in noul an.

In concluzie, iata cateva dintre principalele tendinte si stiluri pe care va puteti astepta sa le vedeti in industria placilor ceramice in 2024.

Texturi si culori naturale: Una dintre cele mai populare tendinte in materie de gresie si faianta in 2024 este imitarea materialelor naturale, cum ar fi lemnul, piatra, betonul si metalul. Aceste placi creeaza un aspect realist si organic care aduce un sentiment de natura si caldura spatiului dvs. Puteti gasi, de asemenea, gresie care au motive vegetale, cum ar fi frunze, flori sau ierburi, pentru a adauga prospetime si vitalitate designului.


Modele geometrice: O alta tendinta in materie de gresie si faianta in 2024 este utilizarea formelor si a formelor geometrice, cum ar fi hexagoanele, triunghiurile, cercurile sau romburile. Aceste dale creeaza un aspect dinamic si modern, care adauga un pic de interes si miscare spatiului dumneavoastra. De asemenea, puteti amesteca si asorta diferite dimensiuni, culori si texturi de placi geometrice pentru a crea un design unic si creativ.


Finisaje mate si texturate: O a treia tendinta in materie de gresie si faianta in 2024 este preferinta pentru suprafetele mate si texturate fata de cele lucioase si netede. Aceste placi creeaza un aspect mai sofisticat si mai elegant care reduce, de asemenea, stralucirea si alunecarea. Puteti gasi, de asemenea, gresie care au straturi in relief, cum ar fi granulatia lemnului, venele de piatra sau zgarieturile metalice, pentru a spori realismul si profunzimea designului.

Toate aceste modele si multe altele le puteti gasi la showroom-ul Epardoseli din Bucuresti sau in magazinul lor online.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Casa si gradina

Articole recomandate

Citeste si despre