3 pericole invizibile in casa ta

/ / Modificat: 2017-07-06
3 pericole invizibile in casa ta

In casa ta isi pot face loc adesea, fara ca tu sa stii, o multime de pericole invizibile care risca sa afecteze sanatatea ta si pe cea a membrilor familiei tale. Pentru a evita eventualele probleme, descopera trei pericole invizibile in casa ta si cum scapi de ele!

Bisphenolul A

Bisphenolul A (BPA) este o substanta chimica industriala regasita in obiectele de plastic policarbonat, in ambalaje, in ambalajele conservelor sau ale laptelui praf, in jucarii, biberoane sau vesela. Desi atat de raspandit, BPA-ul nu este o substanta sigura, tot mai multe studii demonstrand faptul ca are efecte nocive asupra sanatatii.

Printre problemele pe care le cauzeaza se numara disfunctiile hormonale, hiperactivitatea, dificultati de invatare si chiar riscul crescut de obezitate, diabet, cancer la san ori de prostata.

Bisphenolul A este cu atat mai periculos cu cat trece din ambalaj in continut, contaminand apa si mancarea!

Ce poti face pentru a-l elimina din casa ta? Inlocuieste toate recipientele din plastic, iar atunci cand trebuie, totusi, sa le folosesti, nu le supune niciodata la temperaturi extreme.

Buretele de vase

Buretele de vase se transforma intr-un pericol la adresa sanatatii in momentul in care este folosit timp indelungat, fara a fi curatat. Oricat de surprinzator ar parea, buretele de vase poate sa adune mai multi germeni decat un vas de toaleta! De aceea, inlocuieste-l cat mai des, spala-l in masina de spalat vase sau pune-l in cuptorul cu microunde pret de 2 minute.

Vasele din aluminiu

Desi sta la baza a numeroase vase de bucatarie, aluminiul constituie un alt pericol demn de luat in seama! Cu efecte puternice la nivelul creierului, ce pot determina instalarea bolii Alzheimer, aluminiul ar trebui inlocuit cu materiale mai sigure, cum ar fi otelul inoxidabil, sticla, fonta sau portelanul.

Autor: Dana Saporan

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pericole Casa Familie Casa sanatoasa Curatenie casa Sanatate familie

Articole recomandate

Citeste si despre