11 secrete ale mamelor care lucreaza

/ / Modificat: 2015-01-05
11 secrete ale mamelor care lucreaza

Pentru a impaca viata de parinte cu serviciul, mamicile sunt nevoite sa apeleze la diverse trucuri si strategii pentru a se asigura ca armonia domneste in familia lor. Daca gandul ca reintoarcerea la munca va duce la sacrificarea timpului petrecut cu copilul nu iti da pace, apeleaza la secretele pe care le-au descoperit celelalte mamici care au ales sa reintoarca la serviciu!

"Semipermanent" si "definitiv" - trucuri pentru frumusete de durata

Sa fim sinceri: cand esti mamica si ai serviciu, grija pentru frumusete ajunge undeva la coada listei cu task-uri zilnice. Daca te-ai saturat sa te epilezi la doua zile cu lama ori nu mai ai timp sa mergi la salon o data la 1-2 saptamani, poti incerca varianta epilarii definitive.

Chiar daca este costisitoare, investitia merita, pe termen lung, cel putin in zonele extrem de vizibile (mustata, axile etc.), pe care nu le poti ascunde mereu cu usurinta. Si oja mereu sarita de pe unghii are un leac potrivit pentru orice mama de cariera: oja semiparmenenta. Iti asigura o manichiura frumoasa timp de cateva saptamani  

Haine de schimb la birou (serviciu)

  Esti nevoita ca o data sau de cateva ori pe saptamana sa iti iei bebelusul cu tine la birou ori sa il aduci acolo dupa cresa. Daca ai un job care impune o tinuta office, eleganta si mereu "la dunga", este bine sa iti aduci cateva haine de schimb la birou (o camasa, un costum etc.).

Exista riscul (aproape inevitabil), ca bebelusul sa vomite sau sa regurgiteze pe camasa, sacoul ori pantalonii tai exact cand te astepti mai putin. O tinuta de schimb te scoate rapid din incurcatura, ajutandu-te sa iti faci treaba ca o profesionista.  

Gentile mari si incapatoare

Gentile mari sunt unul dintre secretele mamicilor care muncesc. Acestea devin "gazda" atat pentru portofel, trusa de machiaj, carti de vizita si agende, cat si pentru servetelele folosite ale copiilor, biscuitii rataciti de la plimbarea de dimineata si suzeta pe care ba o vrea, ba nu o vrea atunci cand il iei de la cresa.

Nu te ingrijora daca in loc sa scoti cartile de vizita la o intalnire cu un client, vei scoate suzeta! Se mai intampla cand esti mamica si iti ofera sansa de a mai relaxa putin atmosfera din cadrul intalnirii!  

Dezinfectante si gustari la indemana

Si ce daca geanta ta da pe dinafara de scutece, biscuiti si servetele dezinfectante? Crezi ca doar copilul tau are nevoie de toate acestea? Cand te astepti mai putin, iti dai seama ce bine iti prinde un servetel umed la indemana sau o un biscuite, cand ratezi pauza de pranz, iar stomacul tau da semne de neliniste.  

Momente binemeritate de liniste

Daca exista persoane care adora zilele de luni la serviciu, exista foarte mari sanse ca acestea sa fie mamici. Dupa un weekend plin si agitat in compania copilului, dimineata de luni si linistea revarsata asupra biroului reprezinta un truc ce actioneaza ca o pastila de relaxare si energizare pentru noua saptamana care ti se asterne in fata.  

Ocazie pentru socializare si buna dispozitie

Nu doar linistea de la birou este bonusul pe care il primesti atunci cand esti mamica si lucrezi. Mediul profesional iti ofera numeroase ocazii de interactiune cu persoane noi si colegi. Te poti relaxa 5 minute la o cafea cu o colega apropiata, comentand intamplarile din vietile fiecareia si te poti relaxa imediat atunci cand o gluma buna a unui coleg destinde atmosfera cu hohote de ras.  

Calitate, nu cantitate

Daca esti una dintre mamicile care au inteles ca nu cantitatea de timp pe care o petreci cu copilul este cheia pentru o relatie armonioasa si frumoasa intre voi, ci calitatea acestuia, esti norocoasa. Nu vei avea de-a face cu povara sentimentelor de vinovatie care apasa adesea pe umerii mamicilor ce muncesc. Multe dintre ele au impresia ca orele petrecute la munca le afecteaza relatia cu copilul. Atat timp cat copilul tau aude zilnic cat de mult il iubesti, nu ai de ce sa iti faci griji.  

Stimul pentru incredere in tine

Reintoarcerea la munca reprezinta, fara sa iti dai seama, un stimul puternic pentru recapatarea increderii in tine. Descoperi ca ai "puteri" nebanuite, care iti dau "aripi" sa mergi mai departe si sa devii una dintre femeile puternice pe care le admiri in jurul tau. Atunci cand ajungi sa impaci viata de parinte cu cea de femeie de cariera, prietena si sotie, ai o satisfactie deosebita, care iti ofera energie si dorinta de a face lucruri cu adevarat impresionante pentru familia ta.  

Gatit simplu, rapid si proaspat

Intre slujba si ingrijirea copilului, curatenia casei si gatitul pot deveni activitati care iti consuma din putinul timp liber de care mai dispui pentru tine. Gatitul sanatos este secretul pentru a scapa de orele numeroase petrecute in bucatarie. Salatele, sandwichurile rapide, pastele cu legume, gratarul - sunt bunataturi care sunt pe placul tuturor membrilor familiei si care se prepara rapid.  

Mamicile casnice

Inainte de a critica o mama casnica pentru faptul ca nu munceste, inghite-ti cuvintele si gandeste-te la beneficiile pe care le ai de castigat de pe urma ei. Esti norocoasa daca ai mamici casnice in grupa de copii de la gradinita sau scoala.

Acestea vor fi primele care se ofera voluntare sa gateasca pentru activitati de voluntariat ori sa fie insotitori pentru copii in tabere si excursii. Nu mai esti nevoita sa te ocupi de serbari, sa gatesti zeci de prajituri pentru atelierele de gatit si sa fii supraveghetor la diverse evenimente.

Somnul, un lux necesar

Este iluzoriu sa ai impresia ca poti sa fii mama, femeie de cariera, gospodina, sotie si prietena dormind cele 7-8 ore pe noapte recomandate de medici. Este clar ca somnul trebuie sacrificat si nu ai cum sa eviti acest lucru. Totusi, este indicat sa incerci sa iti organizezi timpul astfel incat numarul zilnic de ore de somn sa nu scada sub 4-5 ore si sa mananci cat mai sanatos, pentru a recupera energia pierduta.

Esti una dintre mamicile muncitoare? Care sunt secretele care te ajuta sa impaci cariera cu viata de mamica? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mamici care lucreaza Mamici casnice

Articole recomandate

Citeste si despre