Trei deserturi de vara pe care le poti face impreuna cu copiii

/ / Modificat: 2023-07-20
Trei deserturi de vara pe care le poti face impreuna cu copiii

Vremea caniculara poate fi o adevarata provocare atunci cand vine vorba despre petrecut timpul cu copiii. Temperaturile extreme ne impiedica sa petrecem prea mult timp cu ei in aer liber, motiv pentru care trebuie sa gasim constant modalitati de a-i tine ocupati si a-i ajuta sa nu se plictiseasca acasa. O metoda foarte buna de a le ocupa timpul liber este sa le dam de lucru in bucatarie.

Copiilor le place sa se implice activ in procesul de preparare a mancarii, iar atunci cand gusta din ce au pregatit, satisfactia este cu atat mai mare. Si cum copiilor le plac deserturile, iata cateva idei de preparate simple, racoritoare, delicioase, perfecte pentru aceasta perioada. Se fac extrem de usor si pot fi pregatite de la zero de catre copii.

Inghetata de fructe

Copiii iubesc inghetata, asa ca ce poate fi mai bun decat o inghetata delicioasa si naturala, pregatita chiar de ei? Pentru a face inghetata de casa impreuna cu copiii ai nevoie de:

  • 2 banane coapte
  • fructe de padure
  • iaurt grecesc
  • miere

Taie bananele felii si pune-le la congelator, impreuna cu fructele de padure. Poti adauga orice alte fructe le plac copiilor, dupa preferinta. Cand fructele au inghetat, pune-le impreuna cu iaurtul grecesc si mierea intr-un robot de bucatarie si mixeaza bine, pana cand obtii o compozitie omogena. Inghetata va avea o textura cremoasa, nici prea lichida, nici prea tare si poate fi servita pe loc.

Tort de biscuiti cu crema de mascarpone si fructe

Pentru o ocazie festiva, poti pregati impreuna cu copiii un tort rapid, fara coacere. Ai nevoie de biscuiti cu scortisoara, fructe de sezon si o crema pe care o pot pregati chiar cei mici. Pentru aceasta, vei avea nevoie de 100 g mascarpone, 200 ml frisca lichida si 50 g zahar pudra vanilat.

Pentru a obtine crema perfecta, frisca lichida si branza mascarpone trebuie sa fie reci de la frigider. Se pun in bolul mixerului impreuna cu zaharul pudra si se amesteca timp de cateva minute. Cand crema capata consistenta, se opreste mixerul. Se pun intr-o tava un strat de biscuiti, unul de crema si unul de fructe. Se continua in acest mod pana cand se termina ingredientele. Se da tava la rece si desertul se serveste a doua zi.

Limonada cu fructe

Aceasta bautura racoritoare, pe placul celor mici si al celor mari, poate fi aromatizata cu diverse fructe. Poti adauga, pe langa lamai, miere, menta, fructe precum: mango, pepene rosu, pepene galben, ananas, capsune etc.

Se curata de coaja 2 lamai, se indeparteaza si invelisul alb, precum si samburii. Se taie in sferturi si se pun in blender, impreuna cu 2 linguri de miere si o mana de fructe dupa preferinta. Se paseaza foarte bine totul, se adauga apa, dupa care se strecoara limonada. Se mai poate pune miere dupa gust. Se serveste cu menta proaspata.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Desert copii Inghetata copii

Articole recomandate

Citeste si despre