Cele mai nesanatoase alimente pentru dinti. Si copilul tau le consuma?

/ / Modificat: 2023-06-03
Cele mai nesanatoase alimente pentru dinti. Si copilul tau le consuma?

Sanatatea dintilor are legatura cu felul in care avem grija de ei, inca din primii ani de viata. Nu doar periajul temeinic, de doua ori pe zi, este important, ci si ce mancam si ce bem. In timp ce unele alimente ne fac dintii mai puternici, altele ii afecteaza fara sa ne dam seama.

Miruna Ioani, medic stomatolog, blogger si mama, a facut un clasament al celor mai nesanatoase alimente pentru dinti. Majoritatea copiilor le consuma, iar efectele se vor vedea, mai devreme sau mai tarziu. Iata care sunt cele mai nocive 7 alimente pentru dinti, potrivit medicului stomatolog!

Cele mai nocive 7 alimente pentru dinti

Caramelele sunt dulci si lipicioase, iti intra printre dinti si foarte greu mai ies de acolo.

Painea are amidon si digestia amidonului incepe din saliva, deci din gura, unde se transforma in zahar. În plus, painea, atunci cand o mesteci, se face lipicioasa si tot intra si ramane printre dinti.

Bauturile acidulate, pe langa faptul ca sunt, de multe ori, foarte dulci, afecteaza si altfel dantura. Exista un studiu mai vechi care arata ca cei care consuma cantitati mari de bauturi carbogazoase au dintii la fel de stricati ca un consumator de substante interzise.

Gheata in sine nu este daunatoare, insa rontairea ei are un impact major asupra dintilor. De ce ai manca pietre?!

Citricele sunt bogate în vitamina C, insa pentru dinti nu sunt chiar atat de bune.

Chipsurile au amidon, iar pentru ca mancam multe acestea se fac lipicioase in contact cu saliva si intra printre dinti.

Fructele uscate au zahar si sunt lipicioase si intra printre dinti. a explicat medicul stomatolog, intr-un filmulet postat pe retelele de socializare.

Pentru a combate efectele nocive ale acestor alimente, este important sa ne spalam pe dinti cat mai repede dupa ce le-am consumat si sa le includem in alimentatie cat mai rar.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dinti copii Alimente nesanatoase copii Dinti sanatosi copii

Articole recomandate

Citeste si despre