Beneficiile ienibaharului pentru sanatate

/ / Modificat: 2016-07-11
Beneficiile ienibaharului pentru sanatate

Beneficiile uleiului de ienibahar sunt atribuite proprietatilor sale analgezice, anestezice, relaxante, tonice, stimulative si antiseptice. I se mai spune si uleiului tuturor mirodeniilor datorita armei puternice, o combinatie ciudata intre cuisoare, nucsoara, ghimbir, piper, scortisoara si alte mirodenii.

Iata ce beneficii concrete aduce sanatatii tale!

Te face mai rezistenta in fata durerilor

Un masaj cu acest ulei pe anumite zone ale corpului are un efect anestezic. Asta inseamna ca tu vei putea suporta durerea mult mai bine, ienibaharul actionand la nivel local si nu asupra sistemului nervos central. Aplica-l cand ai dureri musculare, articulare sau osoase, dar si cand prezinti umflaturi cauzate de intepaturile de insecte, de exemplu.

Beneficiile semintelor de dovleac

Calmeaza durerile

Proprietatile sale anestezice sunt in directa legatura si cu aceasta calitate a plantei exotice, respectiv a uleiului extras din ea. Datorita faptului ca actioneaza asupra terminatilor nervoase impiedica nervii sa simta durerea si sa o transmita la creier. Astfel, ienibaharul se comporta ca un calmant puternic, in genul medicamentelor impotriva durerilor de cap, racelilor etc.

Citeste continuarea pe ele.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre