VIDEO. Un tata reuseste sa-si calmeze copilul care plange dupa ce ii da un tricou purtat de mama sa

/ / Modificat: 2020-05-27
VIDEO. Un tata reuseste sa-si calmeze copilul care plange dupa ce ii da un tricou purtat de mama sa

Cand se nasc, bebelusii recunosc mirosul mamelor lor datorita lichidului amniotic. Se nasc cu un miros puternic dezvoltat tocmai pentru a-si asigura hrana, de aceea femeile sunt sfatuite sa nu-si dea cu parfumuri sau cu creme pe piept sau pe gat, pentru a nu-si masca mirosul corpului. 

Un videoclip devenit viral arata tocmai acest lucru. Ca bebelusii isi recunosc mama datorita mirosul ei si se simt in siguranta. Filmuletul prezinta un tata care  reuseste sa-si calmeze copilul care plangea, dupa ce ii da un tricou purtat de mama sa.

Copilul se afla in grija tatalui sau

Bebelusul avea trei luni si ramasese pentru un timp in grija tatalui sau. La un moment dat, micutul a inceput sa se agite, sa planga, sa-si caute mama, iar barbatul a facut tot posibilul ca sa-l linisteasca. Dar fara rezultat.

Pana la urma a gasit solutia magica. Un prieten i-a sugerat tatalui sa puna pe pieptul copilului un tricou folosit de sotie si chiar a functionat, spre marea lui surprindere.

Bebelusii chiar simt morsul?

Bebelusii se nasc cu un astfel de instinct de supravietuire, incat se agata de mirosul mamei lor ca si cum viata lor s-ar opri. Iata cateva exemple in acest sens:

  • Daca o femeie spala unul dintre sani inainte de a alapta, copilul va prefera sa suga din celalalt pentru ca pastreaza mirosul corpului.
  • Daca un obiect cu mirosul mamei este asezat pe o parte a bebelusului si un obiect cu mirosul altei persoane este asezat pe celalalt, copilul intoarce capul spre cel care pastreaza mirosul mamei sale.
  • Atunci cand unui bebelus ii este foame noaptea, este capabil, chiar daca nu are lumina, sa gaseasca sanul mamei ghidat de simtul mirosului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calmare copil Tata

Articole recomandate

Citeste si despre