Cum imbraci copilul iarna. Sfatul pediatrilor pentru parintii romani

/ / Modificat: 2016-10-31
Cum imbraci copilul iarna. Sfatul pediatrilor pentru parintii romani

Crezand ca ne protejam copiii de frig si raceli, ajungem adesea sa ii expundem si mai mult unor afectiuni. Tu stii cum trebuie imbracati micutii atunci cand afara este frig?

Frigul si temperaturile scazute sunt dupa colt, in curand vor veni si ninsorile, asa ca orice parinte se intreaba cum ar putea sa-si protejeze mai bine copilul de raceli. Primul lucru care ne trece prin minte ca parinti este sa-l imbracam gros pe cel mic, asa incat sa nu i se faca frig. Dar cat de gros trebuie imbracat, de fapt, copilul?

Ce si cate haine trebuie sa poarte in casa si afara

Daca temperatura din casa este placuta, nu ai de ce sa il imbraci mai gros decat de obicei. In casa temperatura ideala pentru copil este intre 22 si 24 de grade Celsius, caz in care o astfel de pereche de pantaloni si o bluza subtire sunt suficiente pentru a-i garanta confortul. Dupa cum vezi, ii poti cumpara cate o pereche pentru fiecare zi a saptamanii pentru ca pretul este unul permisiv.

Cand vine vorba despre iesit, opteaza pentru un body, o helanca si un pulover. In partea de jos, o pereche de colanti si pantalonii de casa de care iti vorbeam mai sus sunt de ajuns pentru o zi de toamnă. Pentru iarna, insa, cand cel mic vrea sa joace putin in zapada, sunt de preferat pantalonii impermeabili, de fas.

Jacheta groasa, cum o alegi

Cand ii cumperi copilului tau o jacheta de iarna, alege mereu una de fas. Hainele de exterior ar trebui sa fie impermeabile, pentru a-l proteja mai bine pe copil de umiditate si de frig. Cauta o jacheta care sa nu fie prea grea, sa-i fie comoda copilului. Atentie, gluga nu ar trebui sa lipseasca de la jacheta de iarna.

Accesoriile si incaltamintea de iarna, esentiale pentru ca cel mic sa se simta bine

Pentru ca joaca lui in zapada si distractia sa nu fie deranjate de nimic, va mai avea nevoie de o pereche de manusi si de un fular. Desi multi parinti sunt tentati sa cumpere unele mai mari in ideea ca oricum cel mic va creste, pentru confortul lui este de preferat sa alegi unele exact pe masura lui. In plus, daca manusile ii sunt mari, vor creste sansele sa le piarda sau sa-i intre zapada in ele si sa i se faca frig.

Tot cu grija trebuie alese si ghetutele. Cele de buna calitate au un pret destul de ridicat, insa merita pe deplin pentru ca piticul tau se va simti confortabil si va putea sa zburde nestingherit prin zapada. Daca optezi pentru unele ieftine, exista sansa ca umezeala sa patrund pana la piciorusele copilului tau, un lucru si neplacut pentru el, dar care poate duce si la raceli.

Straturile, cheia pentru confort si caldura

Ghideaza-te mereu dupa principiul straturilor de haine. In loc sa alegi un pulover gros, mai bine optezi pentru doua bluze mai subtiri. Copilul se va incalzi cat timp se joaca, iar daca are mai multe bluze subtiri poti sa-i scoti una cu usurinta pentru ca el sa-si continue joaca fara nicio opreliste.

Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa iti infofolesti copilul. Este adevarat ca prichindeii nostri sunt mai sensibili, insa asta nu inseamna ca simt frigul altfel decat noi, adultii. Pediatrii atrag atentia ca majoritatea parintilor romani au tendinta de a-si imbraca prea gros copilul. Regula de aur in orice anotimp este sa te ghidezi dupa propriul confort – daca tie, ca adult, iti este bine purtand un tricou cu maneca lunga, atunci si copilul trebuie imbracat la fel.

Daca ii pui prea multe hainute, copilul se va supraincalzi. Daca vezi ca bebe este rosu la fata, letargic sau daca plange, s-ar putea sa-i fie prea cald. Daca ai un copil mai mare si iti spune ca ii este cald, nu insista cu hainele si tine cont de ce iti spune el.

Tu cum iti imbraci copilul de obicei iarna?

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imbracaminte copii

Articole recomandate

Citeste si despre