Copilul tau isi doreste un caine? Top 5 cele mai prietenoase rase de caini

/ / Modificat: 2017-10-31
Copilul tau isi doreste un caine? Top 5 cele mai prietenoase rase de caini

Un caine poate fi o prezenta benefica in viata copilului tau. Iar daca familia ta nu cuprinde inca un membru patruped, micutul tau isi va manifesta cu siguranta si neintarziat aceasta dorinta. Afla din cele ce urmeaza care sunt rasele cele mai prietenoase.

Pe langa faptul ca le ofera companie copiilor, cainii ii ajuta sa devina mai responsabili, mai grijulii si contribuie la o dezvoltare psihologica armonioasa. Trebuie sa stii ca unele rase de caini sunt mai prietenoase decat altele. Unii patrupezi vor fi rabdatori si vor avea un comportament bun fata de copii, pe cand altii pot fi mai putin potriviti.

Dar indiferent de caracteristicile rasei, nu uita ca exista multe alte aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a adopta un caine. De exemplu, alegerea trebuie facuta si in functie de spatiul disponibil si de stilul de viata al familiei tale. Noul membru va avea nevoie de atentie, hrana de caini special adresata nevoilor lui si multa iubire.

Labrador Retriever

Cainii din rasa Labrador Retriever sunt printre cei mai potriviti pentru copiii mici. Au un caracter vesel, sunt jucausi, ascultatori, loiali si ii vor proteja pe micuti. De asemenea, sunt foarte inteligenti, invata cu usurinta trucuri noi si sunt usor de dresat. Le place sa inoate si sa alerge, fiind o rasa destul de activa.

In cazul in care locuiti in apartament, trebuie sa iei in considerare faptul ca Labradorului Retrevier ii plac spatiile deschise si va trebui sa-l scoti zilnic la plimbare. Te vor rasplati insa cu multa iubire

Beagle

Un companion excelent pentru copilul tau, Beagle-ul are un caracter jucaus si este foarte ascultator. Sunt curajosi dar totodata toleranti cu copiii, sociabili, prietenosi cu alte animale si nu le place sa stea singuri. Fiind la origine un caine de vanatoare, are o energie debordanta si adora spatiile largi precum parcurile.

Desi multe persoane care locuiesc in apartament aleg aceasta rasa de caine, fiind de talie mica, acest lucru nu este tocmai recomandat. Multi Beagle sunt supraponderali, din cauza ca stapanii lor nu ii scot suficient de des la plimbare.

Collie

Collie sau Ciobanescul scotian ne este cunoscut in mare parte datorita filmului Lassie, care a facut celebra aceasta rasa. Acesti caini sunt foarte potriviti pentru familiile cu copii, inclusivi de varste forte fragede, din mai multe motive. In pimul rand sunt foarte sensibili, blanzi, loiali si ii protejeaza pe cei mici.

Apoi, sunt foarte inteligenti, usor de dresat si ascultatori. Sigur te vor surprinde cu entuziasmul si bucuria lor. Este bine totusi sa ai in vedere faptul ca aceasta rasa poate fi dificil de ingrijit, blana lunga necesitand multa atentie.

Bulldogul American

Desi foarte multa lume il considera un caine agresiv, acest lucru este departe de a fi adevarat. Bulldogul are toate calitatile pentru a deveni cel mai bun prieten al copilului tau. Cainii din aceasta rasa sunt loiali, devotati membrilor familiei si tolereaza foarte bine copiii.

In plus sunt foarte robusti, ceea ce inseamna ca vor putea face fata loviturilor copiilor nazdravani. Bulldogul este nepretentios in ceea ce priveste locul in care locuieste, adaptandu-se destul de bine si intr-un apartament mai mic. Ei au totusi nevoie de miscare, fiind recomandate plimbarile si exercitiile zilnice. Cunoscatorii spun ca este mai potrivit pentru familiile linistite, restranse numeric.

Vizsla

Vizsla este o rasa de origine maghiara, acesti caini fiind cunoscuti pentru afectiunea si devotamentul lor. Sunt inteligenti, adaptabili, foarte activi si plini de viata, deci potriviti pentru copiii cu mult chef de joaca.

Totodata sunt prietenosi si iubitori, cersesc atentia stapanilor lor si te vor urma peste tot. Daca e posibil sa iti displaca acest lucru, este de preferat sa te orientezi spre o alta rasa. Vizsla are nevoie de companie permanenta, atentie si multa miscare, o curte mare fiind esentiala.

Daca nu te-ai hotarat inca asupra unei rase de caini, trebuie sa stii ca poti gasi un companion iubitor si prietenos si la adaposturile de caini. Acestia au nevoie de o casa a lor si te vor rasplati inzecit pentru decizia luata. Este ideal sa faci alegerea in functie de nivelul de energie al cainelui, dimensiunile, deschiderea si dorinta de a interactiona cu ceilalti.

Prezenta unui caine in familie il va ajuta pe copilul tau sa invete ce inseamna sa fii responsabil, atent si iubitor cu cei din jur. In plus, va avea mereu alaturi un prieten si un companion de distractie.

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Animal companie copii Alegere animal companie

Articole recomandate

Citeste si despre