5 lucruri de care sa tii cont inainte de a-ti lua un caine

/ / Modificat: 2023-03-16
5 lucruri de care sa tii cont inainte de a-ti lua un caine

Te-ai gandit serios ai ai hotarat sa iti iei un caine? Inainte de a face alegerea, poate ar fi mai bine sa treci in revista cateva aspecte de care sa tii cont.

Cainele este cel mai bun prieten al omului si, totodata, animalul de companie preferat de foarte multe familii cu copii. Si nu e de mirare, avand in vedere faptul ca patrupedul este extrem de prietenos cu cei mici, bland si grijuliu in aceeasi masura. Insa, inainte de a face liste cu nume de caini, de a viziona filmulete cu fel de fel de rase sau de a cumpara diverse accesorii pentru primirea noului membru, poate ar fi bine sa arunci o privire asupra celor cinci lucruri pe care ar fi bine sa le cunoști inainte de a cumpara un caine.

Alege-ti rasa care ti se potrivește

Surprinzator, dar nu toate rasele de câini li se potrivesc tuturor. Tocmai de aceea, poate n-ar fi rau sa te consulti cu un medic veterinar care te-ar putea indruma inspre alegerea potrivita. Ii spui despre voi, despre stilul vostru de viata, cam ce talie ai vrea sa fie cainele, daca sa fie unul mai energic sau mai putin, mai dragastos sau, de ce nu, cu blana mai lunga sau mai scurta.

Asigura-te ca starea de sanatate a familiei este buna

Primul aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare in momentul in care te hotarasti sa aduci un catel in casa ta este starea de sanatate a tuturor membrilor familiei. Asigura-te ca niciunul dintre voi nu are alergii la parul de catel sau alte afecțiuni care se pot declanșa la contactul cu patrupedul. Poate ar fi indicat sa faceti o serie de analize si sa va consultati cu medicul de familie.

Asigură-te ca spatiul iti permite aducerea unui nou membru

Indiferent daca locuiesti la bloc sau la curte, spatiul este un aspect important de care trebuie sa tii cont. Asa ca, faceti un consiliu de familie si hotarati cam care ar fi locul special amenajat pentru catel, daca el exista sau daca sunteti dispuși sa renuntati la altceva pentru a-i face loc si patrupedului. E foarte important sa discutati cu totii si sa fiti de acord cu toate aspectele legate de primirea unui nou membru in familie, chiar daca este vorba de un necuvantator. Ia in considerare faptul ca va avea nevoie de un loc unde sa doarma, unde sa-i amplasezi bolul cu apa si cel cu mancare. Nu uita nici de celelalte accesorii necesare.

Stabiliti bugetul exact alocat pentru catel

Nici bugetul nu este de neglijat. Atunci cand alegi sa iei un catel, trebuie sa te gandesti bine si la costurile pe care le implica. Un animal de companie are nevoie de hrana speciala, uneori de medicamente, de intretinere, de diverse accesorii si chiar de controale medicale. Toate acestea costa si pot pune in dificultate unele familii care nu au luat in considerare acest aspect. Asadar, pune pe o foaie toate lucrurile, eventual vorbeste cu o familie care are un patruped in intretinere si vezi daca voi va permiteti.

Gandeste-te bine daca ai timp suficient pentru catel

Un alt aspect extrem de important este timpul pe care-l dedici catelului. Trebuie sa stii inca de la inceput ca „micutul prieten” are nevoie de plimbari in aer liber si de joaca. Asa ca, daca tu si restul membrilor familiei sunteti genul de persoane care pleaca de acasa dimineata si va intoarceti seara tarziu, poate n-ar fi o idee buna sa va luati un caine. Daca, in schimb, aveti timp si pentru el sau va organizati in asa fel incat sa-i acordati un minimum de atentie zilnic, atunci alegerea este perfecta.

Daca ai bifat fiecare aspect dezvoltat in articol, atunci e clar ca tu si familia sunteti pregatiti pentru a primi in familia voastra un catel.

Sursă foto: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Animal de companie copii Animale copii Alegere animal companie

Articole recomandate

Citeste si despre