Ce fac mamicile istete pentru a controla mai bine cheltuielile familiei. 4 sfaturi esentiale

/ / Modificat: 2017-01-25
Ce fac mamicile istete pentru a controla mai bine cheltuielile familiei. 4 sfaturi esentiale

Ca mama, tu stii cel mai bine care sunt cheltuielile familiei, iar daca tii cont de aceste sfaturi vei deveni o adevarata maestra in administrarea eficienta a bugetului.

In orice familie, mama este cea care stie cele mai bune trucuri de reducere a cheltuielilor. Ea stie exact in ce magazine sunt jucariile de calitate la preturi bune, dar si cum sa tina sub control facturile lunare. Nu strica niciodata cateva sfaturi cand vine vorba de bani, asa ca mai jos iti aratam ce poti face in plus:

Cea mai buna decizie pe care o poti lua pentru a avea parte de mai mult confort si de cheltuieli lunare mai mici

Cea mai mare parte a bugetului unei familii se duce pe lucruri absolut necesare, de care nu va puteti lipsi. Unele dintre ele nu pot fi reduse, in vreme ce in cazul altora trebuie doar sa stii ce investitii sa faci. Un prim lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa analizezi variantele pe care le ai la dispozitie in ceea ce priveste incalzirea casei.

De multe ori, varianta incalzirii de la CET nu este numai costisitoare, ci iti stirbeste si din confort, pentru ca nu poti controla temperatura din casa si nici momentul in care vei da drumul la caldura in locuinta. Se intampla sa fie nevoie de incalzire, CET-ul sa nu furnizeze agent termic, asa ca racelile sunt inevitabile, mai ales in cazul copiilor, care sunt mai sensibili decat noi, adultii.

Cea mai buna investitie pe care o poti face in cazul acesta este sa-ti instalezi o astfel de centrala termica. Cheltuiala se va amortiza in scurt timp de utilizare si, in plus, nu mai depinzi de altcineva pentru confortul tau si al familiei. Dupa cum vezi, pretul unei centrale nu este nici pe departe atat de mare pe cat iti imaginai, iar economiile pe care le vei face sunt de necontestat.

Treci pe varianta economica in ceea ce priveste iluminarea casei

O schimbare foarte mica poate avea un impact important asupra bugetului familiei. Inlocuieste toate becurile din casa cu unele LED, vei vedea ca urmatoarea factura la curent se va injumatati facand doar acest lucru. Chiar daca aceste becuri sunt mai scumpe, ele rezista mai mult timp si consuma de 10-15 ori mai putin decat cele incandescente. In acest infografic vei gasi mai multe informatii despre becurile LED si vei vedea inclusiv costurile lor.

Ia in calcul cumparaturile online, s-ar putea sa te suprinda preturile din magazinele virtuale

Cumparaturile online nu te scutesc doar de efortul de a merge pana la magazin, ci te pot ajuta sa-ti calculezi mai bine bugetul, dar si sa cheltui mai putin. Online, poti face o comparatie foarte rapida cu privire la preturi, afli imediat cand sunt reduceri si promotii si nu risti sa ajungi la casa si sa platesti mai mult decat ti-ai propus. In plus, hainutele pentru copii, jucariile si lucrurile pentru casa au preturi mult mai bune in unele magazine virtuale si nu vei pune in cosul virtual lucruri de care nu ai nevoie, asa cum faci in hipermarket.

Calculeaza „la sange” toate cheltuielile

Este, poate, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci pentru a nu exagera cu cheltuielile si pentru a reusi sa pui cate ceva deoparte. Aduna toate veniturile pe care le are familia si apoi scade fiecare cheltuiala care va fi facuta intr-o luna, de la facturi pana la mancare. Mai pune o suma in plus pentru lucruri precum o iesire la restaurant in familie, un film sau haine noi. Ce iti ramane, pune deoparte. In felul acesta vei putea sa faci o investitie mai consistenta, care sa va imbunatateasca stilul de viata. Daca sari acest pas, nu vei reusi niciodata sa administrezi in mod eficient bugetul familiei.

Tu ce trucuri ai pentru a tine sub control cheltuielile familiei? Pe care dintre cele de mai sus ai de gand sa il pui in practica primul?

Sursa foto: Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cheltuieli familie Situatie financiara

Articole recomandate

Citeste si despre