Bagajul de maternitate - ce trebuie sa contina trusoul bebelusului

/ / Modificat: 2016-05-09
Bagajul de maternitate - ce trebuie sa contina trusoul bebelusului

Toate mamicile se pregatesc din timp pentru venirea pe lume a bebelusului lor, iar unul dintre cele mai importante lucruri este organizarea trusoului pentru micut. Fitpregnancy.com recomanda sa impachetezi bagajul pentru spital cu doua sau trei saptamani inainte, pentru a fi pregatita in caz ca bebe se hotaraste sa vina pe lume mai devreme decat te asteptai.

Dupa nastere, veti ramane internati in jur de trei zile, asa ca noi ti­-am facut o lista cu principalele lucruri de care vei avea nevoie pentru bebe in spital.

Tine cont ca nu trebuie neaparat sa cheltui foarte multi bani inainte ca puiul tau sa vina pe lume, mai ales ca aceste lucruri le vei folosi doar cateva saptamani sau luni.

O paturica

paturica

Indiferent de spitalul in care ai ales sa nasti, este bine sa ai la indemana o patura in care sa-ti infasori micutul. Aceasta se va dovedi extrem de utila mai ales cand veti fi externati si veti putea sa mergeti acasa impreuna.

Scutece

Un nou­-nascut poate avea nevoie chiar si de 12 scutece pe zi. Pregateste­-te din timp si cumpara mai multe pachete de scutece pe care sa le iei cu tine la spital.

Unele maternitati sunt dotate cu farmacii in interiorul spitalului, dar trebuie sa iei in considerare posibilitatea ca acestea sa fie mai scumpe acolo. Venirea pe lume a unui copil implica si foarte multe cheltuieli, asa ca poti economisi bani daca esti prevazatoare.

Hainute si incaltari pentru bebelusi

body_uri_bebelusi

Orice mamica este entuziasmata cand cumpara primele hainute ale bebelusului ei. Insa trebuie sa tii cont ca in ultimele luni de sarcina este posibil sa nu mai faci fata unui maraton de cumparaturi prin magazine, la fel ca inainte.

Din fericire, la fel de usor si rapid le poti comanda si online. Pe liloo.ro am gasit imbracaminte de calitate pentru bebelusi si nou-nascuti, fabricata in Romania, dar si prosopele, bavetici si pieptarase.

Pentru nou­-nascuti, body-­urile se vor dovedi indispensabile, deoarece iti va fi mult mai usor sa-­l imbraci pe bebe in primele luni, cand nu isi poate sustine inca singur capul. Nu uita de sosete si niste botosei care sa-­i tina de cald micutului, precum si o caciulita si manusi antizgariere.

Biberoane

biberoane_bebelusi

Cu siguranta vei fi nerabdatoare sa-­ti hranesti puiul si sa-­l simti la pieptul tau, insa un biberon se va dovedi extrem de util in cazul in care nu vei putea sa alaptezi chiar din prima zi. Ai grija sa ai si mai multe tipuri de suzete, de dimensiuni diferite.

Unguent impotriva iritatiilor

Pielea bebelusilor este extrem e sensibila, iar multi nou-­nascuti se irita de la scutece. Tocmai de aceea ar fi bine sa ai la indemana un unguent special pentru a preveni si trata aceste iritatii. La fel de bine functioneaza si clasica pudra de talc, folosita imediat dupa ce micutul a fost spalat.

Un scaun de bebelusi pentru masina

scaun_de_masina_bebelusi

In momentul in care veti pleca acasa, cel mai probabil va veti urca intr­-o masina. Chiar daca vei dori sa-­l tii in brate, trebuie sa stii ca este mult mai sigur pentru bebe sa fie transportat intr­-un scaun montat pe bancheta din spate a masinii. In plus, vei avea mainile libere pentru a te asigura ca micutului nu ii lipseste nimic.

Inainte sa faci bagajul, consulta ultimele ecografii sau vorbeste cu ginecologul care ti-­a supravegheat sarcina pentru a estima greutatea si lungimea bebelusului. Astfel, iti va fi mult mai usor sa alegi hainute pe masura, precum si scutecele potrivite.

trusou_bebelusi_ghid

De asemenea, intereseaza-­te din timp de politica spitalului la care urmeaza sa nasti, pentru a afla care sunt obiectele cu care ai voie sa intri in maternitate. Cele mai multe nu impun restrictii, insa nu strica sa fii informata din timp si sa nu ai surprize neplacute cand ajungi acolo.

Sursa foto: pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre