5 aspecte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un carucior pentru copilul tau

/ / Modificat: 2016-03-25
5 aspecte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un carucior pentru copilul tau

Alegerea unui carucior pentru copilul tau poate fi foarte dificila daca nu tii cont de cateva criterii care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie.

De ce ai nevoie de un carucior pentru copilul tau

Parintii au nevoie de un carucior pentru copii pentru a‐i transporta mult mai usor in timpul plimbarilor. Un carucior reprezinta alternativa perfecta la purtarea copilului in brate. Din ce in ce mai multi specialisti recomanda purtarea copilului in brate, intr‐o fasa speciala, in primele 6 luni de viata ale acestuia.

Copiii se simt, astfel, mai iubiti si mai aproape de parinti. Exista, insa, si un alt motiv pentru care o astfel de metoda de purtare a copilului este preferabila in primele sale luni de viata: in  acea  perioada,  oasele  craniului sau sunt  foarte  moi, iar asezarea sa timp  de  ore  intregi  in  pozitia  "culcat" poate duce la aplatizarea capului in partea din spate.

Dupa primele luni de viata, insa, caruciorul devine indispensabil. Care sunt principalele motive:

1. Este foarte confortabil pentru tine. Daca porti prea mult timp copilul in brate, durerile de spate  nu vor intarzia sa apara, mai ales dupa ce copilasul tau incepe sa cantareasca deja 5‐6 kg.

2. Este linistitor pentru copil. O plimbare usoara va fi partea lui preferata din zi, mai ales ca va sta  confortabil  la  umbra,  intr‐un  carucior  care sa‐l fereasca  de vant,  de soarele puternic sau  de picaturile de ploaie.

3. Este o oaza de siguranta pentru el. Ce poate fi mai sigur pentru copilul tau daca nu un vehicul mic si usor, pe care il carmuiesti cu maxima atentie si care iti permite sa‐i vezi constant reactiile si sa fii gata de o interventie rapida?

4. Te ajuta sa cari o multime de lucruri. Anumite carucioare sunt dotate cu tot felul de buzunare si de mici "rafturi" in care poti depozita o multime de lucruri utile pentru tine si pentru cel mic.

5. Te ajuta sa ramai in forma. Atunci cand mergi cu copilul in parc, poti profita de ocazie sa faci cateva exercitii menite sa te readuca intr‐o forma fizica buna. Daca ai tine copilul in brate, acest lucru ar fi imposibil.

Cum alegi cel mai bun carucior pentru copil si care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont

Pretul

Atunci  cand  cauti  un  carucior  pentru  copil,  te‐ai  putea speria  de  preturile  mari  practicate  pe  piata. 

Pentru  a  fi sigura  ca  nu  vei  cheltui  mai  multi  bani  decat  iti  permiti, stabileste  de  la inceput bugetul destinat unei astfel de achizitii. De obicei, magazinele online practica preturi mult mai mici decat cele clasice. Nu in ultimul rand, cauta produse aflate la reduceri de preturi, precum aceste carucioare pentru copii. La cate nevoi si cheltuieli noi implica un copil, nu strica sa ai ocazia sa economisesti. 

Inaltimea manerului

Nimic nu este mai deranjant pentru un parinte decat sa stea mereu aplecat pentru a ajunge la manerele caruciorului atunci cand iese la plimbare cu cel mic.

Spatiile de depozitare

Alege  un  carucior  cu suficient  de mult spatiu  de  depozitare.  Rareori  vei  iesi  cu  copilul  doar pentru  o plimbare prin parc. De cele mai multe ori vei dori sa faci mici cumparaturi sau sa vizitezi un prieten, asa ca  vei  avea  nevoie  de  un spatiu special  conceput  pentru  a  depozita  diferite lucruri,  de la scutece si biberon, pana la alimentele pe care le cumperi din supermarket.

Usurinta cu care poate fi pliat

Uneori vei fi nevoita sa pliezi caruciorul pentru a incapea in portbagajul masinii. Cauta un model care se pliaza cu usurinta si poate fi transportat intr‐un spatiu stramt.

Dimensiunea rezonabila

Caruciorul nu trebuie sa fie nici prea mic pentru nevoile tale si ale copilului tau, insa nici prea mare. Un carucior cu dimensiuni prea mari nu va intra pe usile tuturor magazinelor de cartier, iar in supermarket  se va dovedi a fi foarte greu de manevrat.

Foto: Colin Bowern/Flickr

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre