3 lucruri cu care o mamica moderna nu ar mai trebui sa-si piarda timpul

/ / Modificat: 2017-11-23
3 lucruri cu care o mamica moderna nu ar mai trebui sa-si piarda timpul

Dupa ce devii mama, timpul capata noi valente si nu mai e niciodata de ajuns. Poate e vremea, deci, sa nu-l mai pierzi cu lucruri inutile.

Una dintre cele mai mari provocari ale unei mamici este sa-si gaseasca timp sa se ocupe de toate responsabilitatile pe care le are. Chiar se spune ca o mama in concediul de maternitate isi face cafeaua dimineata si ajunge sa o savureze abia seara.

Din fericire, insa, exista cateva modalitati prin care orice mama poate taia de pe lista unele activitati laborioase si consumatoare de timp. Iata cateva dintre ele:

O activitate care poate lua cateva ore bune, se poate rezolva in cateva minute

O familie are o multime de nevoi, mai ales cand vine pe lume un bebelus, iar mersul la cumparaturi rapeste cateva ore bune din saptamana unei mame. Drumul pana la magazin, plimbatul printre rafturi, eventual cu bebe in carut, statul la coada si apoi caratul tuturor cumparaturilor pana acasa sunt elemente pe care toti parintii le cunosc foarte bine.

In 2017, insa, nu mai e cazul sa ne pierdem timpul cu astfel de activitati, pentru ca poti face cumparaturi online in cateva minute. E de ajuns sa te uiti la ce variante ai online cand vine vorba de scutece pentru bebelusi ca sa observi ca poti comanda acasa absolut toate produsele de care are nevoie o familie. Poti vedea toate promotiile la un loc, poti da comanda oricand ai timp, la orice ora, chiar si inainte de culcare, si iti poti alege o zi si un interval orar de livrare.

Unele dintre treburile casnice pot deveni o adevarata joaca de copii

Treburile casnice intr-o familie cu un copil mic nu se termina niciodata. Orice mamica poate confirma acest lucru, nu-i asa? De la pregatitul meselor, la spalatul vaselor, la aspiratul podelelor, toate aceste activitati necesita timp si energie pe care ai putea sa ti le dedici copilului si tie insati.

Doteaza-ti casa cu cateva electrocasnice noi, care aproape ca fac treaba in locul tau si uita de toate aceste activitati neplacute. O masina de spalat vase este, de asemenea, o achizitie de luat in calcul, mai ales pentru ca foloseste apa de 70 de grade Celsius, care elimina mult mai bine bacteriile decat o faci tu, spaland vasele la mana. Util este si un robot de bucatarie, ca sa-i faci mai repede piureurile celui mic, dar si un aspirator robot, care face curat de unul singur in casa. Daca tot traim in vremuri in care putem evita o parte din treburile casnice, de ce sa nu o facem, cand investim, de fapt, in propria noastra familie?

Fara drumuri si cozi pentru a-ti plati facturile

Inca mai stai la coada sa platesti diverse facturi? In era digitala astfel de lucruri pot fi foarte usor facute de acasa, in orice zi si la orice ora. Drumul pana acolo si statul la coada ar trebui sa devina niste chestiuni de domeniul trecutului, cand cu ajutorul internet bankingului poti face orice fel de plata online, de oriunde.

In final, nu trebuie sa uiti ca trebuie sa-ti acorzi si tie cateva momente de respiro de-a lungul zilei. Studiile arata ca o mama fericita are copii fericiti, asa ca nu trebuie sa te neglijezi! Foloseste, asadar, o parte din timpul pe care il economisesti cu metodele de mai sus pentru a te relaxa - un pui de somn cu siguranta este binevenit, nu-i asa?

Sursa foto: Nataliya Sdobnikova/ Shutterstock

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre