Este in regula sa nu iti vaccinezi copiii?

/ / Modificat: 2022-05-06
Este in regula sa nu iti vaccinezi copiii?

Cand vine vorba despre vaccinare exista numeroase controverse pe aceasta tema. Aceasta este cu atat mai dezbatuta in prezent, din cauza pandemiei. Cu toate acestea, cand vine vorba despre schema obligatorie de vaccinare parintii isi pun o multime de semne de intrebare, indiferent de care parte sunt.

De ce aceasta controversa privind nevaccinarea copiilor?

De-a lungul istoriei, vaccinurile au fost folosite pentru a salva vietile oamenilor in situatii grave, obtinand un nivel ridicat de incredere publica. Cu toate acestea, in ultimii ani, acest lucru s-a diminuat considerabil din cauza miscarilor anti-vaccin din mediul online. 

In plus, o miscare anti-vaccin la nivel mondial a pornit in 1998, dupa ce Dr. Andrew Wakefield a publicat un articol intr-o revista foarte respectata (The Lancet), in care sustinea ca vaccinul ROR (rujeola, rubeola si oreion) a fost cauza tulburarilor de autism la 12 copii.

Desi Dr. Andrew Wakefield si-a pierdut licenta de medic, cativa ani mai tarziu, deoarece s-a demonstrat ca concluziile sale nu erau bazate pe fapte stiintifice verificabile, in prezent multi parinti se tem de autismul provocat de vaccin. 

Argumente pro si contra vaccinurilor

Este important sa intelegem urmatoarele puncte pentru a privi aceasta problema in mod obiectiv:

  • Ambele puncte de vedere sunt sustinute de medici profesionisti care au o cunoastere aprofundata a sistemului imunitar sau sunt pediatri cu ani de experienta.
  • Fiecare organism reactioneaza diferit la fiecare tratament, prin urmare si la vaccin.
  • Multe dintre argumente nu sunt fundamentate stiintific. In schimb, acestea se bazeaza pe sondaje, majoritatea neetice si lipsite de onestitate.

Argumente impotriva vaccinurilor la copii

Majoritatea persoanelor anti-vaccin sustin ca marile organizatii precum ONU, UNICEF, CDC si companiile farmaceutice sustin cu tarie vaccinurile, deoarece este o afacere perfecta prin care ii fac pe copii dependenti de medicamente pentru tot restul vietii lor, castigand astfel sume uriase de bani.

Una dintre afirmatiile puternice impotriva vaccinurilor este ca mai multe dintre ele contin metale toxice pentru organism, cum ar fi mercurul, astfel incat acestea nu sunt atat de scumpe. Din aceasta cauza, se sustine ca mercurul calatoreste prin sange si ajunge in creier din cauza grasimilor pe care le contine, provocand boli sau tulburari grave la copii, cum ar fi autismul sau cancerul, printre altele.

Studiile bazate pe sondaje, cum ar fi studiul KIGGS, au aratat ca diferenta dintre numarul de copii bolnavi nevaccinati si cel al copiilor bolnavi vaccinati nu este foarte semnificativa, motiv pentru care se sustine ca vaccinurile nu sunt in totalitate necesare.

Pe de alta parte, Sergio Córdova (directorul centrului OHANI) comenteaza ca vaccinurile nu sunt necesare pentru copii, deoarece este mai bine sa se intareasca sistemul imunitar al copilului prin metode naturale, avand in vedere ca medicina traditionala nu ia in considerare efectele biochimice, electromagnetice si energetice asupra sanatatii, toate acestea fiind foarte importante.

Argumente in favoarea vaccinurilor pentru copii

Cei mai multi copii sunt deja vaccinati si, din acest motiv, boli precum rujeola, oreionul, rubeola precum si alte boli au fost aproape complet eradicate in populatiile care accepta vaccinurile si, in realitate, nu exista nicio dovada contrarie.

Incercarea de a construi sistemul imunitar al unui copil prin exercitii fizice, dieta si medicina naturala este foarte costisitoare si riscanta, iar acest lucru este logic, deoarece tendinta umana este de a deveni neglijent si de a se imbolnavi. Din aceste motive, nevaccinarea copiilor ar insemna sa le punem viata in pericol.

Vaccinurile sunt sustinute de majoritatea medicilor, universitatilor si organizatiilor, care garanteaza eficienta programelor de vaccinare a copiilor.

Prin urmare, daca ai dubii in privinta vaccinarii copiilor, este important sa discuti acest lucru cu medicul pediatru pentru a gasi impreuna cea mai buna solutie pentru copiii tai.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre