Lactoferina, sau “medicamentul lui Dumnezeu” si ajutorul ei in infectiile respiratorii

/ / Modificat: 2020-12-21
Lactoferina, sau “medicamentul lui Dumnezeu” si ajutorul ei in infectiile respiratorii

In asteptarea vaccinului anti COVID, unele substante bine cunoscute deja si eficiente ne ofera o arma impotriva virusurilor si bacteriilor.

Pe masura ce zilele devin mai scurte si temperatura scade, frecventa infectiilor virale sezoniere - cum ar fi raceala si gripa - creste. Raceala si gripa au unele simptome care pot fi suparatoare si, daca sunt gestionate eficient, sunt adesea autolimitate si se rezolva in cateva zile la persoanele fara conditii preexistente. Cu toate acestea, unele dintre simptomele lor sunt similare cu cele observate in infectiile cu COVID-19.

Infectiile sinusale sunt cauzate in mod obisnuit de virusi care infecteaza mucoasa cavitatii nazale sau, mai general, nasul, gatul si urechea. Ele apar ca o consecinta a unei raceli banale . Cu toate acestea, bacteriile pot fi si ele o cauza, in circumstante specifice. Se considera adesea ca sinuzita bacteriana este secundara infectiei virale.

Intr-un final insa, infectia sinusala virala si infectia sinusala bacteriana pot avea simptome similare.

  • secretii nazale sau in partea din spate a gatului (picurare posterioara)

  • congestie sau obstructie nazala, care poate face dificila respiratia.

  • durere, sensibilitate sau presiune la nivelul sinusurilor

La adulti cel mai frecvent apare sinuzita ca o consecinta a infectiei virale, indiferent ce virus ar fi acesta, mai ales la persoanele care au predispozitie catre aceasta patologie. La copil apare rinoadenoidita, boala „preferata” a copilului care se poate complica uneori cu otita medie si rinosinuzita.

GripSTOP, cu lactoferina si glicirizina, scade inflamatia, desfunda nasul, impiedica dezvoltarea virusurilor si bacteriilor.

Stiati ca Lactoferina, proteina miraculoasa din spuma laptelui crud, mai este supranumita si ”medicamentul lui Dumnezeu“?

GripSTOP, cu lactoferina si glicirizina, poate fi administrat pe perioada lunga, fara efecte secundare.

Foarte important e ca se poate folosi si de catre gravide; ele au nasul infundat in mod fiziologic, din cauza hormonilor, si au tendinta crescuta la sangerare. Gravidele sau mamele care alapteaza nu pot folosi picaturi decongestionante, dar pot folosi fara probleme GRIPSTOP spray nazal.

Lactoferina poate fi utilizata ca agent natural sigur si eficient pentru prevenirea si tratarea infectiei cu COVID-19. Exista studii recente si in curs de desfasurare care testeaza eficacitatea lactoferinei ca remediu pentru COVID-19. Lactoferina are in mod clar beneficii imunologice, precum si un important rol antibacterian si antiviral. Deoarece se stie ca interfereaza cu unii dintre receptorii utilizati de coronavirusuri, poate contribui in mod util la prevenirea si tratamentul infectiilor cu coronavirus, ca terapie in cazul in care COVID-19 este diagnosticat.

Lactoferina se utilizeaza deja la pacientii asimptomatici sau usor simptomatici pentru a preveni agravarea SARS-CoV2.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Medicamente in sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre