Cum ajuti copilul cand are nasul infundat

/ / Modificat: 2016-11-07
Cum ajuti copilul cand are nasul infundat

Dificultatea de a respira, din cauza nasului infundat, este o problema cu care copiii se pot confrunta destul de des toamna si iarna. Simptomul apare mai ales cand micutii sunt raciti, sufera de gripa ori de viroza. Starile febrile, frisoanele, modificarile gustului, durerile in gat si uscaciunea gurii pot insoti, de asemenea, congestia nazala.

Copiii care sufera de congestie nazala nu se odihnesc bine

Simptomele sunt greu de suportat in orice moment al zilei, iar cei mici pot deveni agitati si anxiosi. Si pe timpul noptii este la fel de dificil, caci micutii nu pot dormi. Iar odihna este foarte importanta in procesul de vindecare.

De vina pentru aparitia nasului infundat pot fi si unele alergii, dar si polipii nazali. In caz de alergie, simptomele care mai pot aparea sunt lacrimarea ochilor, stranutul si mancarimile.

Congestia nazala la copii apare din cauza excesului de mucus, dar si ca o consecinta a inflamarii vaselor de sange de la nivelul nasului.

Cum poate fi tratata congestia nazala

In cazul congestiei nazale, sunt utili aerosolii, inhalatiile, cat si picaturile nazale, ca ii vor ajuta pe cei mici sa treaca mai usor peste acest simptom neplacut. Daca nasul infundat este cauzat de o alergie, atunci se recomanda si tratamentul cu antihistaminice.

De ajutor in procesul de vindecare este consumul suficient de lichide, pentru ca hidratarea ajuta la subtierea mucusului. Si consumul de ceai cald are un efect decongestionant. Totodata, micutii trebuie sa nu stea in incaperi cu aer uscat si nici sa nu treaca brusc din incaperi calduroase la frig sau invers. Montarea unui umidificator in camera copilului este foarte utila.

Fiterman_Respiran

Plasturii pot usura respiratia

In cazul aparitiei dificultatilor de respiratie, de mare ajutor sunt si plasturii Respiran. Acestia sunt autoadezivi, alcatuiti din trei straturi diferite. Au o actiune rapida de imbunatatire a procesului de respiratie si de ameliorare a congestiei nazale, datorita uleiului de eucalipt si a camforului.

Respiran elibereaza vaporii naturali de eucalipt si camfor, ingrediente care imbunatatesc respiratia, mai ales pe timpul noptii. Aceste ingrediente ajuta la contractia vaselor capilare de la nivelul cavitatii nazale, impiedicand rinoreea. Drept urmare, nasul micutului nu va mai curge si va putea sa respire mai usor.

Cum se foloseste Respiran

Plasturii se aplica direct pe imbracaminte, iar efectul dureaza 6-8 ore. De aceea, este indicat ca plasturii sa fie aplicati inainte de culcare, pentru un somn odihnitor. Plasturii pot fi folositi si de catre adulti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Respiratie copil Nas infundat copii Nas infundat bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre