Cand tusea nu te lasa sa dormi: solutii naturale

/ / Modificat: 2017-10-25
Cand tusea nu te lasa sa dormi: solutii naturale

Tusea este un simptom care poate sa apara in orice perioada a anului, insa ne afecteaza mai des odata cu aparitia sezonului rece. Tusea este, cel mai adesea, o manifestare a infectiilor respiratorii, insa poate sa ascunda si alte probleme de sanatate, de la afectiuni pulmonare pana la infectii ale sinusurilor.

Oricarei persoane i se poate intampla sa tuseasca ocazional, insa in momentul in care tusea dureaza mai multe zile, atunci cel mai probabil este cauza unei afectiuni.

Tipurile de tuse

Tusea poate fi seaca sau productiva. Tusea productiva este tusea in urma careia persoana care tuseste elimina expectoratii. Cei care se confrunta cu tuse productiva pot avea si episoade de ingreunare a respiratiei din cauza ca mucusul poate sa ingreuneze caile respiratorii.

In caz de tuse seaca, nu se elimina secretii, este o tuse care irita gatul si mucoasa. Episoade de tuse seaca apar adesea la persoanele care sufera de infectii respiratorii si de gripa. Tusea seaca se transforma, de cele mai multe ori, in tuse productiva.

Orice repriza de tuse este extrem de neplacuta, mai ales ca durata si intensitatea unei crize poate sa fie chiar si de cateva minute.

Medicii specialisti clasifica tusea si dupa perioada de actiune. Astfel, tusea se clasifica in:

- tuse acuta, cand dureaza mai putin de 3 saptamani. Poate sa aiba drept cauza racelile, gripa, bronsitele, laringitele, sinuzita;

- tuse cronica, atunci cand se intinde pe o durata de peste 2 luni. In spatele tusei cronice se pot ascunde cauze precum unele alergii, astmul, boala de reflux gastro-esofagian.

Pentru tratarea episoadelor de tuse este important un consult la medicul de familie sau la un medic ORL. Medicul este singurul in masura sa puna un diagnostic si sa constate cauzele tusei, apoi sa stabileasca un tratament.

Suplimentele alimentare, de ajutor

De ajutor pentru ameliorarea simptomelor neplacutelor stari de tuse sunt si suplimentele naturale. Gama Imunotus ofera solutii eficiente pentru copiii care se confruta cu tusea productiva, sub forma de sirop, plicuri si capsule. Imunotus contine extracte naturale standardizate de fructe si flori de soc, cimbru si ciubotica-cucului, care au actiune expectoranta si fluidifica secretiile. Totodata, stimuleaza si sistemul imunitar, datorita continutului de vitamina C.

Pe langa extracte naturale standardizate si vitamina C, Imunotus 2+, Imunotus 8+, Imunotus capsule si Imunotus Forte contin si acetil-cisteina, care fluidizarea secretiile mucoase si favorizeaza expectoratia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tuse copii Remedii tuse Tusea productiva Raceala si gripa copii Tratament tuse seaca

Articole recomandate

Citeste si despre