10 sfaturi pentru a te asigura ca micutul tau nu se imbolnaveste iarna

/ / Modificat: 2019-11-25
10 sfaturi pentru a te asigura ca micutul tau nu se imbolnaveste iarna

Se pare ca nu exista nicio scapare, an de an, de cand incepe toamna, apar bolile clasice precum laringita, faringita, otita, gastroenterita si temuta gripa. Toate cunosc apogeul in lunile de iarna, iar virusul isi face de cap cand temperatura este mai scazuta.

10 sfaturi pentru a te asigura ca copilul tau nu se imbolnaveste iarna. Si nici tu!

Gripa din lunile de iarna poate deveni o epidemie, precum si faringita, bronsita, raceli obisnuite, rotavirus sau otita. Cabinetele pediatrilor sunt pline de copii cu muci, febra, stare de rau si parinti obositi dupa nopti la rand nedormite, supraveghindu-i. 

1. Vitamina C si B: Vitamina C ajuta la prevenirea racelii daca o iei constant. Si are, de asemenea, un efect antioxidant, astfel incat te ajuta sa rezisiti mai bine in fata virusurilor. In plus, vitamina B intareste sistemul imunitar.

2. Nu imbraca copilul foarte gros: cand este frig, de obicei, ii dai celui mic o multime de haine pe el. Dar nu este bine pentru ca va transpira, iar aceasta transpiratie va deveni rece, va uda hainele si asa va raci.

3. Odihna: copilul trebuie sa doarma orele necesare, pentru ca odihna inseamna sanatate. Conform studiilor, micutii care se odihnesc bine au o imunitate superioara fata de cei care dorm prost si putin.

4. Buna igiena: trebuie sa-l inveti pe copil sa se spele pe maini. Este o masura simpla, dar foarte eficienta pentru a evita contagiunea.

5. Vesela nu se imprumuta: ignorand faptul ca virusurile sunt transmise prin contact, copilul foloseste paharul sau tacamurile altcuiva, fara sa se gandească la consecinte. Trebuie sa-l inveti sa foloseasca lucrurile lui si sa nu lase alt micut sa le foloseasca pe ale lui. 

6. Spalarile nazale: frigul sau o simpla raceala poate produce un exces de mucus, insa, daca acest lucru nu este eliminat, provoaca alte boli, cum ar fi otita si conjunctivita. Trebuie sa iei masura obisnuita de igiena, sa cureti nasul copilul cu apa de mare sau ser fiziologic.

7. Vaccinarea: in fiecare an, in lunile reci, protocoalele sunt de obicei activate pentru a incuraja vaccinarea impotriva gripei la copii, bagtrani si femei insarcinate.

8. Consum de lichide: apa este sanatate. Ajuta la eliminarea mucusului, la mentinerea gatului hidratat si la eliminarea toxinelor din organism.

9. Dieta sanatoasa: o dieta sanatoasa din care sa nu lipsesca legumele si fructele. Cele cu frunze verzi sunt esentiale, deoarece intaresc sistemul imunitar si ajuta la eliminarea agentilor patogeni.

10. Scoate copilul afara: poate parea ca, daca este frig, trebuie sa te inchizi in casa, mai ales pe cel mic. Dar el trebuie sa respire aer curat, sa faca efort, sa alerge si sa sara. Efortul fizic regulat si respiratia aerului pur sunt masuri bune pentru a face organismul sa functioneze optim si pentru a-l pregati pentru a lupta impotriva vrusului si bacteriilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sfaturi Raceala

Articole recomandate

Citeste si despre