Caria de biberon

/ / Modificat: 2017-09-14
Caria de biberon
Intrebare:

- Am un baietel de 4 ani si 6 luni care are incisivii si canini de sus cu smaltul crapat, in urma unei cazaturi zdravene pe asfalt la cca 1 an si jumatate. Am fost la un stomatolog care ne-a sfatuit sa avem grija de dintisori si cam atat. In timp insa, dintisorii au inceput sa capete culoarea galbena si rizurile de pe ei sa se accentueze, desi ne spalam cu regularitate, iar baiatul meu nici nu prea adora dulciurile, iar de rontait intre mese nu prea avem cum, caci suntem la camin marea majoritate a timpului. Am citit ca se pot aplica solutii pentru protectie. Care sunt acestea?

Raspuns:

Caria de biberon este o forma speciala de carie, ce afecteaza dintii temporari, si anume, numai  grupul frontal superior, fara a afecta grupul frontal inferior de dinti. Ordinea de aparitie a cariilor respecta ordinea de eruptie, astfel incat dupa afectarea incisivilor superiori, urmatorii dinti interesati vor fi primii molari, apoi caninii si in final, molarii secunzi superiori.

Cariile dentare, in general, se dezvolta asimptomatic, dar au evolutie rapida in suprafata si profunzime, dintii ajungand in scurt timp resturi radiculare, daca nu se corecteaza obiceiurile incorecte de ingrijire a copilului.

Trebuie sa mergeti la un medic stomatolog specialist care il va diagnostica si trata corect pe copilul dumneavoastra.

O fractura dentara nu poate apare progresiv la toti dintisorii din fata.

Mirela Comancianu
Medic specialist stomatolog
Cabinetul "Alexa Dentistry" Bucuresti

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Afectiuni dentare biberon

Articole recomandate

Citeste si despre