Administrarea vitaminei D

Intrebare:

- Este normal ca in perioada mai - septembrie copilului in varsta de 1,6 - 2 ani sa nu i se mai administreze vitamina D (Vigantolete)? La recomandarea medicului pediatru am incetat sa-i mai administrez fetitei mele Vigantolete din luna mai, iar acum are pete albe pe unghii, si i se rup foarte repede unghiile, si de asemenea transpira foarte mult la nivelul capului. De mancat mananca bine, si lapte si iaurt si branza. Credeti ca este necesar un supliment de calciu pe aceasta perioada. Fetita are acum un an si 9 luni. Va multumesc anticipat. Cu multa stima Maria Radu.

Raspuns:

Da, este normal. Vitaminele de regula sunt substante care nu pot fi fabricate de organismul omului.

Vitamina D este o exceptie: omul o poate fabrica, dar in procesul de sinteza este nevoie de lumina soarelui. De aceea, in afara de unele cazuri speciale nu este nevoie de vitamina D vara.

Petele de pe unghii si usurinta ruperii lor pot avea alte cauze (de exemplu anemia, prima la care trebuie sa ne gandim), iar intre transpiratii si vitamina D nu exista nici o legatura.

Sanatate va doreste

dr. Mihnea Dragomir

www.doctordragomir.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul