Hernia ombilicala

Intrebare:

- Baiatul meu are 2 ani si 5 luni si i s-a pus diagnosticul de hernie ombilicala. Se pare ca este destul de avansata, intrucat mi s-a indicat operatia. As dori sa stiu cum apare hernia si daca exista vreun pericol daca intarziem cu operatia, in ce consta operatia si daca exista riscuri. Va multumesc!

Raspuns:

In interiorul abdomenului exista o anumita presiune si un factor care se opune presiunii: tonusul  muschilor abdominali. Cand apare un dezechilibru (de obicei o zona de perete mai slab, rar o presiune mai mare) o parte din continutul abdomenului trece dincolo de planul format de muschi si asta se numeste hernie.

Principalul pericol in caz de intarziere a operatiei este strangularea. Operatia de hernie simpla este si ea simpla: se pregateste din timp si se lucreaza curat. Dureaza cam o ora. In schimb, operatia de hernie strangulata, pe langa faptul ca trebuie facuta cu maxima urgenta, dureaza cam patru ore si nu se poate lucra intotdeauna "curat", adica uneori trebuie taiata o bucata de intestin (materialul intestinal este infectat prin definitie), asa incat copilul in loc sa aiba un simplu pansament care se schimba cateva zile va avea niste tuburi care ies din burtica si prin care se dreneaza puroiul.In cazul cel mai optimist va scapa de tuburi si de pansamente dupa cateva saptamani. Dar cel mai enervant lucru legat de strangulare este ca nu stii niciodata cand apare. Totul e brusc si se poate intampla vineri noaptea sau cand copilul e la bunici in vizita. Deci, sfatul meu este sa va programati la operatie cata vreme lucrurile se pot rezolva simplu.

Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIR

specialist in medicina familiei

www.doctordragomi r.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul