Top 10 muzee perfecte pentru vizite in familie

/ / Modificat: 2015-08-19
Top 10 muzee perfecte pentru vizite in familie

Weekendurile de vara sunt perfecte pentru o vizita la muzeu impreuna cu toata familia. Aceasta modalitate de petrecere a timpului este extrem de folositoare pentru prichindei, care vor invata o multime de lucruri educative. Mai mult decat atat, micutii vor prinde mult mai usor informatiile decat daca le invata din carti.

O vizita la muzeu este o experienta placuta pentru intreaga familie, din care toata lumea are numai de castigat. In acelasi timp, in concedii, castelele devenite muzee sunt obiective turistice care trebuie bifate neaparat si care ii vor fascina pe micuti.

Iata recomandarile noastre in ceea ce priveste muzeele potrivite pentru o vizita cu intreaga familie.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"

Infiintat in 1834, Muzeul Antipa este o institutie cu traditie in cercetarea biodeversitatii. In anul 2008, muzeul a fost inchis pentru un proiect amplu de modernizare, iar in anul 2011 s-a redeschis intr-o forma reorganizata, mult mai atractiva.

In muzeu sunt 3 zone de vizitare: zona despre biodiversitatea din Romania, zona dedicata ecosistemelor de pe toata suprafata pamantului si zona dedicata preistoriei, istoriei umane, etnologiei, mineralogiei, entomologiei si biologiei marine.

Vezi mai multe informatii despre muzeu pe www.antipa.ro

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Este un muzeu in aer liber, iar vizitarea lui poate fi comparata cu plimbarea prin parc, insa dublata de elemente educative. Totodata, este unul dintre cele mai populare muzee din Bucuresti si un loc ce atrage anual sute de mii de vizitatori.

Muzeul Satului s-a deschis in 1939, se intinde pe circa 100.000 de metri patrati si contine 272 de cladiri autentice din diverse zone ale tarii si din mai multe perioade. Casele au fost dezasamblate, transportate la Bucuresti si refacute in cadrul muzeului.

Afla mai multe accesand www.muzeul-satului.ro

Muzeul National Brukenthal din Sibiu

Complexul muzeal Brukenthal din Sibiu cuprinde Galeria de Arta Europeana, Biblioteca Brukenthal, Galeria de Arta Romaneasca, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul de Istorie, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istoria Farmaciei, Muzeul de Vanatoare.

In functie de preferinte, poti vizita impreuna cu familia orice muzeu doresti, sau chiar pe toate daca dispui de suficient timp. In mod special, micutii vor fi probabil atrasi de Muzeul de Istorie Naturala, unde in curte troneaza replici ale unor dinozauri precum T-Rex, Velociraptor sau Pterosaur.

Pe www.brukenthalmuseum.ro veti gasi mai mutle detalii.

Muzeul Peles, Sinaia

Muzeul Peles este foarte vizitat si datorita amplasamentului sau in statiunea montana Sinaia de unde se vad crestele muntilor si peisajul este spectaculos. Salile de vizitat din castel sunt: Holul de Onoare, Biblioteca regala, Salile de arme, Sala de muzica, Sala Florentina, Sala Maura Sala de teatru, Sala de Concerte, Apartamentul Imperial, Sala de Consilii, Cabinetul de lucru, Sufrageria, Salonul Turcesc, Dormitorul regal.

Pe www.peles.ro vei gasi detalii despre muzeu.

Muzeul Bran

Intr-o escapada de weekend la munte, va puteti opri la Muzeul Bran, unde se gasesc peste 6.000 de piese din domenii precum istoria, arta decorativa, arta plastica, etnografia si arta populara. Este unul dintre cele mai cautate obiective turistice de la noi din tara, un plus de valoare conferindu-i si imprejurimile.

Site-ul www.muzeul-bran.ro iti pune la dispozitie mai multe informatii despre acest muzeu.

Muzeul National de Istorie a Romaniei

La MNIR pot fi vazute mai multe obiecte descoperite pe teritoriul tarii noastre din timpuri preistorice si pana in prezent. In spatiul Lapidarium al muzeului vei descoperi o copie la scara naturala a Columnei lui Traian. Exista, de asemenea, si o sala de costume si o sala a tezaurului unde pot fi vazute si obiecte care au apartinut Familiei Regale, printre care coroana regilor Carol I si Ferdinand I, coroanele reginelor Elisabeta si Maria, sceptrul Regelui Ferdinand I şi buzduganul Regelui Carol al II-lea.

Afla mai multe detalii despre acest muzeu accesand www.mnir.ro.

Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche

Situat chiar in Centrul Vechi al Bucurestiului, Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche are o valoare istorica deosebita, fiind de altfel cel mai vechi monument medieval din Bucuresti si locul unde intre 1459 - 1660 isi aveau resedinta domnitorii Tarii Romanesti. Aici pot fi vazute fragmente de ziduri din vremea domniei lui Vlad Tepes, dar si fundatiile primei resedinte, ce dateaza din secolul al XIV-lea.

Pe site www.muzeulbucurestiului.ro/palatul-voievodal-curtea-veche.html veti gasi mai multe date despre acest muzeu.

Gradina Botanica din Bucuresti

Gradina Botanica din Bucuresti are peste 10.000 specii de plante si reprezinta locul ideal de plimbare intr-o dupa-amiaza de duminica. Micutii vor descoperi specii rare de flori, arbori si arbusti. Daca nu esti din Bucuresti, si gradinile botanice din tara sunt la fel de spectaculoase, printre care e necesar sa amintim Gradina Botanica din Cluj, Gradina Botanica din Iasi si Gradina Botanica din Jibou.

Programul, tarifele si alte detalii le veti gasi pe www.gradina-botanica.ro.

Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu"

Este una dintre subunitatile Muzeului Municipiului Bucuresti si locul unde se pot face observatii astronomice de zi, dar si de noapte. Vizitatorii pot vedea cu ajutorul telescoapelor si lunetelor obiectele ceresti.

Pentru a afla mai multe, accesati site-ul oficial al Observatorului: www.astro-urseanu.ro.

Muzeul National Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida

Baieteii vor fi cu siguranta fascinati de Muzeul Tehnic. Prezentarea exponatelor este grupata pe urmatorele categorii: istoricul mecanicii, electricitatea, magnetismul, industria miniera si petroliera, caldura si masini cu aburi, telecomunicatii, hidraulica, electrotehnica, masini industriale, transporturi terestre si aeriene, fizica atomica.

La acest muzeu prichindeii pot vedea si primul automobil aerodinamic si machetele avioanelor lui Traian Vuia, Aurel Vlaicu si Henri Coanda.

Gasiti informatii despre program, tarife si expozitii pe www.mnt-leonida.ro.

Consulta lista noastra de muzee de vizitat cu intreaga familie!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzee de vizitat cu familia

Articole recomandate

Citeste si despre