Semne care iti arata ca faci parte din generatia moderna a mamelor

/ / Modificat: 2016-03-14
Semne care iti arata ca faci parte din generatia moderna a mamelor

Daca mamele din America anilor ’50 erau preocupate mai mult de moda si de ingrijire, in timp ce copiii erau crescuti de bone sau de bunici sau mamele din Romania anilor ’70 erau foarte implicate in cresterea copiilor foarte disciplinati, mamele moderne par sa aiba alte preocupari, de aceasta data globale insa.

Iata cateva semne care dau de gol orice mama din generatia moderna, indiferent de zona in care locuieste si de educatia pe care a primit-o ea insasi. Daca si tu faci aceste lucruri, te poti considera una dintre ele:

Ai incercat sa ii faci copilului cont de email dinainte de a se naste

In momentul in care ai decis ce nume va purta micutul tau, ai incercat sa ii faci un cont de email pentru a vedea ce variante sunt disponibile pentru acel nume. Daca nu ai reusit sa obtii o adresa de email curata, in care sa nu folosesti cifre si sa nu modifici numele, probabil ca ai inceput sa iei in calcul si alte variante pentru cum il vei numi pe copilul tau.

Ii trimiti mesaje sotului tau din camera cealalta

"Poti sa ma ajuti cand ii fac baie?", "Adu-mi un scutec, te rog" sau "Fugi pana la farmacie sa cumperi o suzeta noua" sunt mesaje obisnuite pentru mamele din generatia moderna. E mai rapid sa-i ceri ceva sotului tau astfel decat sa te plimbi dupa el prin toata casa pentru a-l ruga ceva atat de simplu.

Cartea ta de bucate nu este o carte

Fotografiile cu mancare de pe Pinterest te inspira atat de mult, incat nu mai simti nevoia sa ii citesti pe Julia Child sau pe Jamie Oliver. Pe Pinterest gasesti solutii rapide si usoare pentru gustari si chiar pentru preparate care par mai pretentioase, asa ca te inspiri de aici de cate ori gatesti pentru copilul tau sau chiar pentru petrecerile pe care le organizezi pentru el.

Grupul tau de sprijin e pe Facebook

De ce sa suni o prietena care este si ea mama pentru a-i cere parerea, cand pe Facebook sunt o multime de femei in aceeasi situatie care iti pot da mai multe opinii si variante de raspuns din care sa o alegi pe cea cu care rezonezi mai bine. Aici ai parte de diversitate, asa ca nu vezi nici un motiv pentru care ai renunta la asta pentru a te intoarce inapoi in timp si in limitele pe care le impunea absenta retelelor de socializare.

Esti relaxata in ceea ce priveste sexul copilului si preferintele sale

Daca ai o fetita, rezisti tentatiei de a-i cumpara papusi si de a-i umple dulapul cu haine roz, iar daca ai un baietel il lasi sa-si aleaga el jucariile pe care si le doreste, fara a-l indruma catre masinute si robotei. Asta inseamna ca ai o minte deschisa si ca ti-e teama sa-i atribui un gen copilului tau inainte ca el sa-si exprime preferintele, lucru pe care doar mamele moderne il fac.

Nu ii spui niciodata ca e destept

Chiar daca tu il consideri cel mai cel, nu iti doresti sa cresti un narcisist, asa ca eviti sa il lauzi peste masura. Esti in tema cu tot ce tine de psihologia copiilor, urmaresti expertii in pediatrie pe toate retelele de socializare si ai citit toate studiile de dezvoltare si comportament, asa ca stii exact cum sa il lauzi fara a-l ridica in slavi.

Esti prezenta in social media

Indiferent daca ai deja cateva hashtaguri care descriu perfect relatia dintre tine si copilul tau sau nu, nu te sfiesti sa postezi constant fotografii sau statusuri cu replicile lor. Ce daca toate acestea vor fi pastrate intr-o arhiva si il vor face pe copilul tau sa se rusineze atunci cand va fi adult? Macar se va amuza toata lumea din mediul virtual.

Ti-ai antrenat copilul pentru a tine pasul cu tehnologia

Fara a-ti da seama, ai reusit sa il inveti pe copilul tau sa foloseasca telefonul mobil, tableta, laptopul, smart tv-ul si toate celelalte gadgeturi din casa, insa ai uitat sa-i arati cum se rasfoieste o revista? Esti o mama moderna!

Iti faci selfie-uri cu el si aveti o multime de fotografii impreuna

Selfie-urile cu copilul in brate sau cele in care va schimonositi sau sunteti dragastosi sunt absolut normale pentru o mama moderna. Iar daca aveti sute de astfel de fotografii, insa nici una dintre ele nu este tiparita sau inramata, poti spune ca faci parte cu adevarat din aceasta categorie a parintilor noii generatii.

Tu esti o mama moderna? Asteptam opiniile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre