9 idei creative si practice de a folosi contul de Pinterest cand esti parinte

/ / Modificat: 2014-02-28
9 idei creative si practice de a folosi contul de Pinterest cand esti parinte

Daca deja esti experta in utilizarea Facebookului sau Twitterului, este timpul sa-ti indrepti atentia si spre Pinterest, o alta retea de socializare care-ti permite sa fii la curent cu tot ce e nou in materie de mamica, gospodina, femeie de cariera sau in cele mai noi trenduri de frumusete si moda.

Ce este si cum folosesti Pinterest?

Pinterest este una dintre cele mai noi si in voga retele de socializare, construita mai degraba ca o platforma combinata intre bookmarking si tableta (panou virtual). Contul pe Pinterest iti permite sa inserezi imagini si clipuri (pin) pe care vrei sa le impartasesti followerilor, dar si sa le urmaresti pe cele postate de alti utilizatori.

Cu alte cuvinte, este o sursa de inspiratie zilnica, in toate domeniile tale de interes. Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe Pinterest.com, sa-ti faci cont si sa incepi sa inserezi fotografii sau imagini (pin), sa copiezi (Repin) linkuri, sa comentezi ori sa apreciezi (Like) alte materiale ale utilizatorilor.

Si daca esti incepator intr-ale Pinterest-ului si daca nu, de invitam sa dai Follow contului Copilul.ro de pe Pinterest, pentru a intra in comunitatea celor mai curiosi si mai bine informati parinti!

Metode creative de a folosi Pinterest atunci cand esti parinte

Album foto de familie

Transforma un Board de pe Pinterest in cel mai sigur si creativ album foto de familie. Tot ce trebuie sa faci este sa creezi un board (categorie), sa il denumesti cum vrei tu si sa inserezi cat mai multe imagini cu bebelusul, copiii, persoanele dragi sau poze de la evenimente de familie.

Cu ajutorul contului de Pinterest, nu mai este nevoie sa-ti astepti membrii familiei in vizita pentru a le arata cele mai noi fotografii cu copilul. Poti face albumul vizibil pentru toti cei dragi, astfel incat acestia sa fie la curent cu tot ce se intampla nou in familia voastra.

Felicitari virtuale si invitatii online

Nu doar pozele de familie pot fi incarcate pe Pinterest. Poti utiliza contul si pentru a share-ui invitatii online la botez, nunta sau zile de nastere direct pe boardul dedicat familiei si prietenilor. In acest fel, transmiti informatia "in masa", fara a mai fi nevoie sa pierzi timp, trimitandu-le individual.

De asemenea, daca vine ziua de nastere a matusii, bunicii sau a prietenilor, poti crea felicitari virtuale creative din pozele bebelusului sau ale familiei, pe care sa scrii mesaje dragute si sa le postezi in boardul la care are acces persoana vizata.

"Carte" proprie cu sfaturi si trucuri de crestere a copilului

Citesti numeroase informatii pretioase despre cresterea copilului pe site-uri, bloguri sau in reviste online, dar ti-e greu sa tii minte linkurile ori sa stai in fiecare zi si sa le aduni intr-un document, pentru a reveni asupra lui atunci cand ai nevoie de ele. Contul de Pinterest te ajuta sa aduni toate informatiile pretioase la un loc, intr-un board special, prin bifarea butonului Pin it care este afisata in dreptul majoritatii materialelor, langa cel de "Like", al Facebookului, sau cel de "Tweet", al Twitter-ului.  

Pastila zilnica de motivatie

Foloseste contul de Pinterest pentru a-ti imbunatati starea de spirit in fiecare zi. Umple-ti un board doar cu imagini cu citate motivationale si, din cand in cand, arunca o privire si mediteaza asupra lor. Fara sa-ti dai seama, aceste cuvinte pline de intelepciune iti ofera resurse nemarginite de energie pentru a merge mai departe, atunci cand esti parinte ori esti coplesit de greutati.  

Ateliere de creatie si indemanare

Vrei sa-ti slefuiesti abilitati practice si de indemanare, pentru a-ti invata copilul sa faca crafturi si sa realizeze manual tot soiul de proiecte interesante? Pinterest iti ofera o gama larga de ghiduri si idei de proiecte, dar si cum se fac, pas cu pas, astfel incat sa devii un mentor pentru copilul tau, dar si sa realizezi cadouri creative pentru cei dragi.  

Colectie de idei de filme si desene adecvate copiilor

Nu mai stii ce filme sau desene animate sa pui copilului, in perioadele lui de relaxare? Colectioneaza intr-un board de pe contul tau de Pinterest mai multe titluri, critici si review-uri ale celor mai noi, utile si educative titluri de filme, documentare si desene animate si, atunci cand esti in lipsa de inspiratie, alege rapid un nume din colectia ta.

Retetar pentru idei noi in fiecare zi

Cele mai multe mamici care au Pinterest isi folosesc contul pentru a se inspira din retetele postate de reviste de specialitate, parinti sau prieteni, pentru meniul zilnic al familiei sau pentru copil.

Creeaza-ti propriul Board (categorie) de retete, in care sa postezi toate deliciile tale, pentru a servi drept sursa de inspiratie pentru parinti... dar si de complimente din partea follower-ilor tai (fanilor). In plus, in respectivul board poti sa pin-uiesti toate retetele interesante pe care le descoperi pe diverse site-uri, pentru a le gati cu proxime ocazii.  

Ghid de moda si frumusete

Atunci cand esti parinte, nu ai timp sa rasfoiesti reviste si sa scanezi prea multe site-uri pentru a afla ce se mai poarta, care este culoarea anului in moda sau care sunt ultimele tendinte in materie de machiaj, cu toate ca iti doresti foarte mult sa fii la curent cu astfel de informatii.

Pana la urma, inainte de a fi mamica, esti femeie! Un board cu toate noutatile de pe moda si frumusete te va ajuta sa-ti gasesti rapid machiajul perfect pentru un eveniment special, sa vezi ce rochii se mai poarta si care sunt ultimele modele de posete, daca esti in cautarea uneia.

Fa-ti prietene noi printre mamicile de pe Pinterest


Urmareste conturile de Pinterest ale altor mamici si postarile lor, pentru a invata din experientele de parinte, dar si pentru a le ajuta, la nevoie. Formati impreuna un grup de suport si comunicati intre voi. Iti ofera sansa de a-ti face prietene noi, dar si de a impartasi liber frustrari, intrebari, dileme si poveri unor persoane care stii ca te inteleg foarte bine si care sunt dispuse sa-ti ofere un sfat bun este tot ce ai nevoie uneori, atunci cand simti ca nimeni altcineva din jur nu te intelege.

In plus, urmarind activitatea altor parinti (following), poti afla o multime de informatii utile legate  de cum sa faci economii la cumparaturi, unde se gasesc cele mai bune si sigure produse second hand pentru copii, care este cel mai bun aparat de aeorosoli, dar si retete pentru copii mici.

Tu ai cont de Pinterest? La ce il folosesti cel mai mult si cum crezi ca te ajuta ca parinte, femeie, prietena ori sotie? Spune-ne parerile tale in categoria de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre