7 trucuri pentru a organiza orarul familiei tale

/ / Modificat: 2016-09-14
7 trucuri pentru a organiza orarul familiei tale

Sa te asiguri ca membrii familiei tale sunt la zi cu toate sarcinile pare un serviciu full-time. Nu trebuie sa te pierzi cu firea, exista metode eficiente de a te organiza usor. Nu conteaza daca ai sau nu abilitati tehnice, daca preferi sa lipesti afise pe frigider cu ajutorul magnetilor sau daca iti tii evidenta pe smartphone sau tableta, solutii sunt pentru toata lumea.

Organizatorul de familie pentru smartphone

Odata cu explozia folosirii tabletelor si smartphone-urilor, au aparut aplicatiile de tip "Organizator de familie". O astfel de aplicatie contine un calendar, lista de atributii, jurnal, dar si o lista de cumparaturi. Organizatorul te ajuta sa gestionezi mai usor si mai simplu programul, evenimentele, programarile la medic si sarcinile familiei. Totodata, poti tine usor legatura cu membrii familiei si cu cei care te ajuta la ingrijirea copiilor.

Cu ajutorul aplicatiei pentru smartphone, poti crea calendarul familiei in care sa mentionezi ce sarcini revin fiecarui membru. Poti imparti notitele cu ceilalti membri ai familiei sau poti face lista de cumparaturi. Poti "colora" anumite activitati, cum ar fi programarile la medic, pentru a usura lectura.

Odata ce dai "share" informatiilor introduse in calendar, toti membrii familiei le pot actualiza in timp real. Copilul tau poate verifica calendarul de pe smartphone pentru a vedea ora la care vii sa il iei de la scoala sau de la lectia de chitara.

Totodata, el poate observa daca doua activitati se suprapun – de exemplu, meciul de fotbal al fratelui cel mare cu programarea ta la dentist - si poate veni cu propria solutie de rezolvare a situatiei.

Organizatoarele de perete: un accesoriu distractiv in bucatarie

Daca nu te dai in vant dupa tehnologie, cumpara o tabla alba magnetica si pune-o pe un perete, in bucatarie. Pe langa faptul ca este foarte usor de utilizat, este si accesibila la pret (in jur de 80 de lei).

Pentru scriere, foloseste markere lavabile. In felul acesta, poti sterge oricand programul zilei trecute, pentru a face loc altuia. Pentru un plus de atractie, lipeste de tabla cu ajutorul magnetilor poze, felicitari si alte mesaje colorate.

Daca esti in cautarea unei alternative ieftine la tabla magnetica, foloseste un panoul de afisaj sau tabla de pluta. Le poti umple cu post-it-uri, fotografii si alte mesaje pentru membrii familiei.

Panoul de afisaj folosit pe post de organizator de familie este totodata un accesoriu distractiv. Il poti confectiona chiar tu, in ton cu perdeaua, tapiteria sau covorul. Panoul de afisaj este realizat din placi imbracate in materiale textile, prinse intre ele cu panglici sau snururi intersectate.

Tabla de pluta va da bucatariei tale un aer retro. Poti opta pentru forme inedite, precum tablele rotunde sau cele foarte mari, care acopera un perete. Mesajele le poti prinde in piuneze colorate, transformand acest accesoriu util intr-unul atractiv.

Investitia intr-o tabla de pluta este minina si are beneficii pe termen lung. Poti agata de ea chei prinse de inele, mini calendare, vederi, fotografii, post-it-uri etc. Singurul dezavantaj al acestui tip de organizator de perete este ca nu poti scrie pe suprafata ei, asa cum se intampla la tabla magnetica.

Calendarul de perete al bunicii

E la fel de bun ca un panou de afisaj si are fotografii mari, deosebite, pe fiecare pagina. Poti incercui pe filele calendarului datele importante. Este suficient sa il privesti de la distanta, ca sa iti amintesti ca ai ceva important de facut.

Mentinerea unui calendar de perete te poate ajuta sa-ti educi copiii sa fie si ei organizati. Invatarea la varste fragede se bazeaza pe imitarea comportamentului adultului. Copilul tau iti va observa tabieturile si va deprinde si el cum sa sa se organizeze in timp.

Setarea alertelor pe e-mail sau in calendarul de pe telefon

Calendarele digitale contin o functionalitate numitea "pop-up reminder". Poti seta alerte in calendar care sa te anunte cu 5, 10, 15 minute in avans ca ai o programare la medic sau ca trebuie sa finalizezi o sarcina. Totodata, calendarele digitale contin optiunea de a-ti trimite pe e-mail activitatile pe care trebuie sa le finalizezi in ziua respectiva. Daca primesti prea multe e-mailuri, poti dezactiva aceasta optiune sau o poti folosi ocazional.

Filtrarea e-mailurilor

Poti pune la punct un sistem de filtrare a email-urilor adresate familiei. De fiecare data cand un membru al familiei trimite un mesaj pe email, acesta este marcat printr-un "tag" de catre sistemul de filtrare astfel incat ceilalti membrii sa stie ca trebuie sa citeasca acel mesaj cu prioritate.

Functia de sincronizare de pe smartphone

Cum telefoanele cu sistem de operare Android sau IOS sunt extrem de populare in zilele noastre, foarte multe familii folosesc functia de sincronizare automata pentru a-si actualiza calendarul de familie.

Smartphone-urile preiau singure controlul pentru a se asigura ca toate calendarele sunt "la zi". Daca te-ai decis sa-ti instalezi un oganizator de familie pe smartphone si ai activat optiunea de "share", toate celelalte device-uri conectate la calendar isi vor face un "refresh" automat, ori de cate ori tu sau un alt membru al familiei veti modifica informatiile din calendarul comun.

"Check-In"-ul pe timp de noapte

Este indicat sa-si revizuiesti toate sarcinile din ziua urmatoare, inainte de culcare. Verifica cu copiii daca nu a aparut ceva nou in program, care sa necesite atentia ta.

Secretul organizarii este sa stii ce se potriveste cel mai bine familiei tale. Unii prefera un organizator traditional, agatat pe perete, pe care sa-l poata consulta pe parcursul zilei. Altii se simt mult mai confortabil, folosind o aplicatie pentru smartphone sau un caledar digital care se actualizeze automat.

Discuta cu familia ta, inainte de a decide ce instrumente de organizare veti folosi. Ulteori, poti personaliza organizatorul, pentru a-i tine pe toti la curent.

Tu ce metode de organizare folosesti in familiei? Care dintre instrumentele prezentate ti se par mai usor de utilizat? Scrie-ne opinia ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pe aceeasi tema:

6 sfaturi de organizare de la mamici

Cum ajuti copilul sa isi organizeze eficient timpul?

Invata copilul sa-si organizeze singur timpul!

Invata copilul sa fie organizat si ordonat!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Aplicatii mamici Aplicatii utile telefon

Articole recomandate

Citeste si despre