6 moduri de a petrece timp de calitate alaturi de copiii tai in timpul vacantei de Craciun

/ / Modificat: 2021-12-06
6 moduri de a petrece timp de calitate alaturi de copiii tai in timpul vacantei de Craciun

Vacanta de Craciun este aproape, iar cei mici abia asteapta sa se bucure de timpul liber. Insa cum ii poti mentine pe copii activi, departe de ecrane si toate dulciurile pe care le-au primit cu ocazia Craciunului?

Iata, asadar, sase moduri in care poti petrece timp de calitate alaturi de copiii tai, dar si de a- tine pe micuti departe de ecrane:

1. Planifica din timp

Planifica din timp activitatile pe care doresti sa le desfasurati de Craciun. Implica-I in acest proces si pe cei mici. Trece totul pe o foaie de hartie, avad grija sa treci si activitati de back-ul in ca de ploaie sau ninsoare cand nu puteti iesi din casa.

2. Alegeti o noua traditie de familie

Nu este niciodata prea tarziu sa incepi o noua traditie de familie. Iar vacanta copiilor este momentul perfect pentru acest lucru. Poate fi o traditie inspirata din filme, care copiilor le-a placut foarte mult. Sau o alta traditie care implica o activitate pe care micutii o adora.

3. Seara de filme/jocuri

Nimeni nu poate sta departe de ecrane timp de doua saptamani. Insa folosirea acestora trebuie limitata. De exemplu, poti alege ca seara sa va utilati impreuna la un film specifica perioadei de sarbatori, de care sa va bucurati toti.

4. Timp in familie, zilnic

Profita de fiecare zi pentru a petrece timp in familie, alaturi de toti membrii. Chiar daca pregatirile pentru Craciun sau Revelion sunt in toi, rupe-ti macar o jumatate din ora in care sa petreceti toti timp impreuna. Va puteti juca cu jocuri de societate sau puteti alege sa spuneti o poveste. Important este as fiti impreuna si sa va dedicati toata atentia.

5. Ajutoare de sarbatori

Impodobirea bradului si a locuintei este o activitate pe care toti copiii o adora. Prin urmare profita de aceast lucru pentru a-I implica in deocrarea casei si a bradului.

De la impodobirea propriu-zisa pana la crearea de ornamente pentru Craciun, micutii se vor distra de minune, iar tu vei reusi sa-i tii cat mai mult departe de ecrane.

6. Donati jucariile pe care nu le mai folosesc

Craciunul este despre daruire. Prin urmare incurajeaza-i pe copii sa daruiasca jucariile pe care nu le mai folosesc. Puteti chiar sa mergeti impreuna la o sesiune de shopping speciala pentru donatii. In acest fel micutii invata sa fie altruisti si sa imparta cu altii, mai putin norocosi, lucrurile de care ei s-au bucurat in trecut. In acest fel, jucariile de care ei s-au bucurat atata vreme vor avea aprte acum de atentia altor copii.

Sursa foto: pexels.com

Taguri Timp calitate copii Craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre