Intr-o mare de jucarii, seturile cu piese de constructie tip lego raman cele mai iubite

/ / Modificat: 2022-08-03
Intr-o mare de jucarii, seturile cu piese de constructie tip lego raman cele mai iubite

In ziua de azi, copiii au placerea de a se juca cu nenumarate jucarii, optiunile fiind acum mai multe ca niciodata. Acestia se joaca cu mingea, jocuri video, pistol de jucarie si multe altele, insa in toata aceasta colectie impresionanta, exista una dintre cele mai apreciate jucarii, atat de catre adulti, cat si de copii. Este vorba despre piesele de constructie tip LEGO.

Aceste jucarii cu adevarat magice sunt iubite in intreaga lume, deoarece cu ajutorul imaginatiei, un copil poate construi orice, de la castele impresionante pana la un trenulet electric de tip lego. Copiii tind sa se plictiseasca repede de jucarii, insa atunci cand acestia isi pot folosi imaginatia sa creeze scenarii si diferite constructii simple (precum o casusa) sau mai complexe, (ca de exemplu o masina tip lego tehnic) monotonia nu va mai exista. Pentru a putea gasi mai multe modele de jucarii din piese de constructie tip lego, se poate urmari acest link.

De ce jucariile de tip lego sunt cele mai apreciate?

Copiii adora sa se joace si sa construiasca diferite lucruri folosind imaginatia. Dupa spusele celor de la Jucarii4u.ro, jocurile de tip Lego prezinta foarte multe beneficii pentru cei mici, fiind unele dintre cele mai educationale jucarii comparativ cu alte seturi de jucarii.

Sunt un mijloc minunat de a spori creativitatea si inteligenta copiilor, deoarece o multime de piese de constructie tip lego ii va pune pe ganduri pe jucatori si ii va obliga sa gaseasca un mod creativ si inventiv de a construi ceea ce isi imagineaza. Construirea libera este un mijloc excelent de invatare, dar si un model nou precum un trenulet din piese de constructie tip lego complex ii va distra si le va starni energia creativa.

Indemanarea si controlul fin al mainilor si al degetelor poate creste semnificativ, deoarece asamblarea unei constructii tip LEGO poate dezvolta coordonarea motrica. O masina din piese de constructie tip lego necesita multa grija si atentie pentru a manevra si a pozitiona piesele mici, fara a deranja piesele din jur deja montate.

Rezolvarea problemelor poate fi una dintre cele mai importante abilitati pe care un copil le va invata in timp ce se joaca cu piesele tip LEGO. Aceasta abilitate dezvoltata ii va asista pe copii in viata de zi cu zi, dar si atunci cand vor creste mari. Crearea unui obiect de la inceput fara o schita prestabilita ii va incuraja sa se gandeasca la moduri de a rezolva diferitele probleme care cu siguranta vor aparea. Chiar daca acesta are un model, precum un pistol din piese de constructie tip lego cu o schita si instructiuni, asamblarea tot va necesita o atentie sporita la detalii, deoarece acestia trebuie sa aiba in vedere o serie de pasi, sa rezolve problemele ce vor aparea si sa imbine piesele potrivite.

Capacitatea de concentrare va fi imbunatatita semnificativ, deoarece fata de o activitate pasiva precum urmarirea unui program la televizor, asamblarea si joaca cu piese tip LEGO ii implica intr-un mod activ, lucru ce ii va face sa se concentreze o perioada indelungata de timp. Trenuletele din piese de constructie, masinute, castele si multe alte modele ii vor stimula sa se joace si sa fie mai atenti, acest lucru ajutandu-i foarte mult la scoala si nu numai.

Abilitatea de a lucra in echipa cu familia sau cu prietenii poate fi un avantaj major, deoarece ii va invata pe cei mici cum sa imparta si cum sa trateze diferitele probleme pe care acestia le vor intampina. Va fi necesar ca acestia sa asculte si sa ia in considerare opiniile celorlalti participanti, sa aiba rabdare si sa ofere si sa primeasca critici constructive. In acest fel, copiii se vor dezvolta incredibil din punct de vedere social, dar si emotional. Pe langa acest beneficiu, simplul fapt ca se vor bucura si vor colabora in micile lor proiecte impreuna cu alti copii, ii va distra si ii vor face sa se simta minunat.

Trenulet electric, cladiri emblematice si multe altele – orice este posibil

Unul dintre cele mai mari avantaje ale pieselor de constructie tip LEGO este acela ca sunt versatile, ofera nenumarate moduri de joaca, atat pentru copii, dar si pentru adulti. Fata de alte jocuri care au o traiectorie bine stabilita ce nu poate fi schimbata, jucariile si constructiile realizate din LEGO sunt limitate doar de imaginatie.

Dupa ce a fost construita o cladire, un trenulet sau orice altceva, se poate intotdeauna demonta si se poate incepe imediat alt proiect. Un scenariu inventiv ce implica construirea unui castel, a unui trenulet din piese de constructie tip lego sau orice alt obiect imaginat, poate distra ore in sir si poate capta atentia si imaginatia copiilor.

Cel mai frumos si creativ mod de joaca

Copilaria este de cele mai multe ori plina de momente frumoase, distractive si jocuri. O jucarie poate fi atat simpla precum doreste copilul, dar poate deveni cu adevarat un proiect complex, indiferent de dificultatea aleasa - constructiile de tip LEGO sunt cel mai creativ mod de joaca.

Personajele preferate ale copiilor din filme, acum sub forma de LEGO

Compania Lego s-a facut cunoscuta in intreaga lume si continua sa isi extinda creatiile chiar si in lumea cinematografica. Se bucura de admiratia tuturor persoanelor, indiferent de varsta, fiind un mod unic de a dezvolta abilitatile de creatie si imaginatie. In ultimii ani, au colaborat cu Disney si multe alte companii globale, putand astfel sa proiecteze si sa creeze noi figurine pentru jucariile lor, acestea reprezentand personajele preferate din diverse filme emblematice la nivel mondial.

Super eroi, piraţi, ninja şi-au facut loc in industria cinematografica, dar şi in casele celor mici. Jucariile de la Lego sunt prima alegere pe care parinţii o fac atunci cand vor sa işi surprinda copilul cu ceva nou şi creativ. Lego s-a lansat oficial in 1958, realizand pentru prima data aceste piese unicat, care, cu ajutorul imaginaţiei se pot imbina pentru crea diverse jucarii şi forme, astfel putand fi reprezentata imaginaţia creatorului in cel mai unic şi mai uşor mod.

In toti acestia ani, Lego s-a dezvoltat vertiginos, aducand in randul oamenilor de pretutindeni bucuria de a incerca şi a-şi completa seturile cu noi modele care mai de care mai fascinante şi interesante. Nu exista o anumita dimensiune pentru a crea un obiect. Au fost multe exemple in care pasionaţii au reuşit sa construiasca maşini, animale şi multe alte obiecte la o scara de 1 la 1.

Unul dintre cele mai fascinante lucruri de ştiut despre compania Lego este faptul ca aceştia sunt cei mai mari producatori de pneuri la nivel mondial. Bineinţeles, rotile sunt de dimensiuni mici pentru jucariile produse şi inginerii companiei au reuşit sa produca nu mai puţin de 300 milioane de anvelope pe an, in miniatura.

Deşi industria de jocuri video şi jucarii evolueaza şi se dezvolta de la an la an, tot mai mulţi copii, dar şi adulţi se bucura in fiecare zi de LEGO. Aceasta jucarie indragita a cucerit intreaga lume şi a devenit una dintre cele mai mari simboluri ale copilariei.

Abilitatea de a crea liber dupa cum dicteaza imaginaţia, dar şi preţurile aferente sunt caracteristici rare comparativ cu seturile de jucarii din alte ţari, de aceea experţii din cadrul Jucarii4u.ro recomanda construcţiile din piese de tip lego, acesta fiind un mod in care utilizatorii se pot bucura mulţi ani de acum inainte de distracţie fara limite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii beneficii

Articole recomandate

Citeste si despre