Studiu: Mamele cicalitoare cresc fete de succes

/ / Modificat: 2018-12-04
Studiu: Mamele cicalitoare cresc fete de succes

Spune-i fiicei tale adolescente ca nu poate merge cu prietenii in club sau ca se machiaza foarte strident si vei vedea ca iti va tranti imediat usa in nas. Nimeni nu vrea sa aiba o mama cicalitoare, dar un studiu efectuat la Universitatea din Essex a aratat ca a fi asa, aduce beneficii atat mamei cat si fiicei.

Astfel, fetele ai caror parinti au asteptari mari de la ele si, mai important, sunt adesea cicalitori, au sanse mari sa ajunga femei de succes.

Fetele cu parinti cicalitori vor avea succes mai mare in viata

In cadrul cercetarii, condusa de Ericka Rascon-Ramirez, s-a studiat viata a peste 15.000 de fete cu varste cuprinse intre 13 si 14 ani, din 2004 pana in 2010. Studiul a confirmat ca standardele ridicate ale parintilor joaca un rol semnificativ in alegerile pe care fetele le fac in viata.

Mai exact, aceste fete au mai putine sanse sa ramana insarcinate in adolescenta, sa fie somere sau sa lucreze la locuri de munca cu salarii mici. Ele se descurca bine la scoala si urmeaza o facultate.

Sa fii o mama cicalitoare nu este deloc usor si nici convenabil pentru o fiica adolescenta careia ii impui anumite limite. Astfel, de cele mai multe ori se ajunge la certuri si conflicte, la usi trantite si ochi dati peste cap. Studiul arata ca cicaleala are un efect profund asupra copiilor.

"In multe cazuri, fiind copii am reusit sa facem ceea ce credeam ca este mai convenabil pentru noi, chiar si atunci cand era impotriva vointei parintilor. Dar indiferent cat de mult am incerca sa evitam recomandarile parintilor, este posibil ca ei sa fi ajuns sa influenteze intr-un mod mai subtil alegerile pe care le considerasem extrem de personale", a spus Rascon-Ramirez.

“Ceea ce asteptau parintii nostri cu privire la alegerile noastre scolare a fost, foarte probabil, un determinant major al deciziilor noastre privind conceperea unui copil sau nu in timpul adolescentei”, a mai observat aceasata.

Chiar daca fiica adolescenta se infurie cand ii dai sfaturi si o avertizezi despre esecurile care vin odata cu aparitia unui copil in perioada adolescentei, nu trebuie sa te panichezi. Cuvintele tale i-au intrat in cap si probabil ca vor ramane acolo pentru totdeauna.

Cercetarea a mai scos in evidenta faptul ca parintii cu standarde inalte pot reduce sansele fiicei lor de a ramane insarcinata cu 4%, in comparatie cu parintii cu asteptari medii.

Si baietii vor fi influentati in alegerile majore pe care le vor face in viata de presiunea parintilor.

Deci, toti parintii, indiferent ca au fete sau baieti, trebuie sa le spuna copiilor ce asteptari au, deoarece ei iti vor multumi pentru asta mai tarziu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama Parenting

Articole recomandate

Citeste si despre