Lucrurile pe care spuneai ca nu le vei face niciodata ca mama, dar acum totul s-a schimbat

/ / Modificat: 2021-08-01
Lucrurile pe care spuneai ca nu le vei face niciodata ca mama, dar acum totul s-a schimbat

Inainte de a deveni mama, cu siguranta te uitai la alte mame cu ochi critici. De multe ori ai spus ca tu niciodata nu ii vei da zahar copilului, ca nu il vei lasa la televizor sau ca nu ii vei permite sa manance in masina. Insa dupa ce ai devenit mama, lucruri par sa se fi schimbat si ai inceput sa faci exceptii (mai mici sau mai mari) de la promisiunile pe care ti le faceai singura inainte.

Cu siguranta ti-ai spus tie o multime de lucruri pe care nu le vei face, insa acum, dupa ce ai devenit mama, totul s-a schimbat. Cu siguranta unul dintre acele “eu niciodata nu voi…”, s-a dus pe apa sambetei.

Odata ce ajungi mama trebuie sa te adaptezi cerintelor copilului. Desigur, asta nu inseamna sa-l lasi la televizor doar penru ca el asta vrea. Insa te poti tezi in situatia in care, pur si simplu ai nevoie de 10-15 minute pentru a pregati masa sau pentru a da cu aspiratorul si ii pui desene pentru a sta cuminte.

Sau ti-ai spus ca nu iti vei lasa copiii sa manance in masina pentru a nu face mizerie, dar realitatea te-a facut sa te razgandesti. Pentru a sta cuminti in timp ce calatoriti la drum lung i-ai lasat sa-si ia gustarile in masina, cu tot riscul de a face mizerie, de a se murdari si de a sta cu hainele patate pana ajungeti la destinatie.

Eu niciodata nu voi…” – de ce renuntam la propriile valori cand devenim parinti

Fiintele umane au nevoie sa se adapteze la mediu, sa isi stabileasca asteptari, sa dezvolte idei in avans. Asta ne-a ajutat sa supravietuim mamutilor si dinozaurilor in vremuri stravechi. Daca oamenii nu anticipau ca parasirea pesterii le pune viata in pericol, nu mai ajungeam sa traim aceste vremuri. Aceste obiceiuri au ramas in continuare in instinctul nostru de supravietuire, dar s-au adaptat la viata contemporana. Daca ai un interviu la locul de munca, iti imaginezi cum va fi, ce situatii dificile poti intampina. La fel si cand urmeaza sa devii mama. Te gandesti la binele copilului si al tau si iti spui ca niciodata nu vei face un anumit lucru sau ca vei face ceva anume. Sunt proiectii pe care, ca viitoare mama ti le faci, insa dupa aparitia copilului totul se schimba. Iar asta face ca planurile pe care ti le-ai facut sa nu mai fie respectate in proportie de 100%.

5 mame care au spus “Eu niciodata nu voi…”, dar au facut altceva

Stai linistita. Nu esti singura care a spus “eu niciodata nu voi…” ca mai apoi sa faca exact contrariul. Iata povestile a cinci mame care au trecut prin aceasta situatie:

  1. “ ‘Nu-i voi lasa niciodata pe copiii mei sa se uite la televizor inainte de a implini doi ani’ ... Buna televiziune! Multumesc televizor! Copiii mei s-au uitat si se uita la televizor cand am nevoie, de exemplu, sa gatesc, ceea ce cu ei este cu adevarat imposibil.” Amelia, 34 de ani, doi baieti.

  2. „Nu voi jura niciodata in fata copiilor mei”. Ei bine, nu pot sa spun ca mi-am tinut promisiunea, deoarece am spus o multime de lucruri mai putin frumoase in fata lor. Imi scapa fara sa-mi dau seama” Raquel, 32 de ani, doua fiice. 

  3. “Mi-am spus ca „nu le voi spune niciodata copiilor minciuni de genul ‘Beti sucul repede ca dispar vitaminele’, ‘Nu faceti baie dupa ce ati mancat, deoarece digestia este intrerupta’, ‘Nu mergeti desculti, o sa va doara gatul mai tarziu’... Ei bine, dupa ce am devenit mama le spun pe toate” Claudia, 37 de ani, un fiu. 

  4. “Am incalcat practic toate principiile pe care le aveam inainte de a deveni mama. De exemplu mi-am spus ca vor dormi in camera mea. Eu bine, practic co-sleepingul de cinci ani. Am spus ca nu il voi duce la gradinita, dar la varsta de un an si jumatate calca pentru prima data in colectivitate. Mi-am spus ca nu voi inceta niciodata sa port tocuri, dar la dracu cu tocurile”. Gloria, 41 de ani, 1 fiu. 

  5. Fiica mea a venit sa ma loveasca in fata cu promisiunea mea ca nu voi avea televizor cat este mic. Dar aveam nevoie sa fac un dus sau sa ma duc singura la baie, iar singura cale era sa o las la televizor. Si nici asta nu functioneaza intotdeauna”. Marina, 35 de ani, o fiica.

Sursa foto: piqsels.com

Taguri Mama bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre