Jocuri pentru a-i invata pe copii cum sa-si lege sireturile

/ / Modificat: 2022-09-04
Jocuri pentru a-i invata pe copii cum sa-si lege sireturile

Să-i înveți pe copii să se lege la șireturi poate fi frustrant. Incercarea de a face acest lucru prea devreme poate juca un rol important, deoarece copiii nu își dezvoltă de obicei abilitățile motorii fine până la vârsta de patru sau cinci ani.

Dar ce abilități trebuie să aibă un copil mic pentru a putea învăța cum să-și lege șireturile? Unele dintre următoarele sunt cele mai importante:

  • Coordonarea bilaterală.
  • Abilități motorii fine.
  • Abilități vizuale motorii.
  • Percepția vizuală.
  • Puterea mâinii.

Modalități ușoare de a învăța copiii sa isi lege sireturile la pantofi

Există mai multe moduri diferite de a-i face pe copii să învețe să-și lege șireturile și fiecare dintre ele are multiple beneficii. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că ceea ce funcționează pentru un copil nu funcționează neapărat pentru altul, așa că ceea ce este cu adevărat important este să fim întotdeauna consecvenți atunci când învățăm un copil să își lege șireturile.

După cum am spus, există mai multe moduri de a lega șireturile de pantofi. Niciunul nu este mai bun decât altul, iar cel mai bun va fi întotdeauna cel cu care copilul se simte cel mai bine. Dar, indiferent de metoda de legare a șireturilor de pantofi pe care o alegeți, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont:

Ar trebui să începeți să exersați cu pantoful în sine și nu cu pantoful pe picior. Ar trebui să il așezați pe masă sau într-un loc confortabil, unde copilul poate vedea și exersa. Când copilul învață să lege șireturile în acest mod, poate să se încalțe și să exerseze în timp ce poartă pantofii.

Este preferabil ca copilul să înceapă să exerseze cu șireturi mai groase. Acestea sunt mult mai ușor de manipulat de către copil.

Se recomandă să se exerseze cu șireturi de culori diferite, legate la capăt și atașate la un pantof. Acest lucru îi va oferi copilului indicii vizuale care îi vor permite să diferențieze șireturile și este adesea foarte util pentru copiii care confundă mâna stângă cu cea dreaptă, deoarece au nevoie de ajutor în ceea ce privește direcționalitatea.

Unii copii trebuie să învețe să facă această activitate treptat. Pentru unii copii, va fi necesar să exerseze prima etapă din nou și din nou pentru a trece la următoarea etapă. Ar trebui să se facă câte un pas pe rând până când se stăpânește.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Legatul sireturilor copii

Articole recomandate

Citeste si despre