”IMI DAI VOIE?” - Copiii din medii vulnerabile cer dreptul la educatie

/ / Modificat: 2021-03-12
”IMI DAI VOIE?” - Copiii din medii vulnerabile cer dreptul la educatie

Ploiesti, 10 martie 2021 – scoala Primara CONCORDIA, un proiect educational al Organizatiei Umanitare CONCORDIA, lanseaza campania #imiDaiVoie, un apel de strangere de fonduri prin SMS care are ca scop asigurarea educatiei de calitate pentru copiii proveniti din medii defavorizate. Printr-un SMS lunar cu textul NEVOIE la 8845 fiecare poate sprijini un copil sarman sa isi depaseasca conditia, fiind parte din scoala Primara CONCORDIA.

”IMI DAI VOIE?” este intrebarea universala care este zilnic pe buzele fiecarui copil, oriunde in aceasta lume. Fie ca esti parinte, profesor, prieten de familie, matusa sau unchi, atunci cand petreci cateva ore alaturi de un copil, este imposibil sa nu auzi aceasta intrebare.

Insa nu toti copiii au aceleasi nevoi. In timp ce unii copii cer voie sa mai primeasca un dulce sau sa se joace inca 30 de minute, nevoile altor copii sunt mai dureroase, mai profunde. ”Exista copii pentru care mersul la scoala este un lux, atat din punct de vedere financiar, cat si emotional. Asta deoarece copiii care provin din medii vulnerabile, nu numai ca nu au poate toate rechizitele necesare, un sandwich pentru gustarea din recreatia mare sau pantofi speciali pentru ora de sport. Copiii din medii vulnerabile sunt supusi unui stres emotional, fiind marginalizati si discriminati. CONCORDIA lucreaza de 30 de ani cu familiile din medii defavorizate si stim cat de mult isi doresc un viitor mai bun pentru copii lor. De aceea am infiintat scoala Primara CONCORDIA, o scoala incluziva unde copiii pot beneficia de suport emotional in timp ce au acces la educatie la standarde europene.”, explica Diana Certan, director executiv Organizatia Umanitara CONCORDIA. Conform unui studiu realizat de Fundatia Friedrich-Ebert-Stiftung Romania, 38% dintre copiii care provin din familii care nu au posibilitatea sa isi acopere veniturile de utilitati lunare au medii scolare de 5 si 6 si doar 7% au medii de 9 si 10.

Acestia sunt copiii care CER VOIE LA EDUCATIE, cer voie la o SANSA pentru a putea deveni profesori sau medici, medaliati ai Romaniei sau parte din schimbarea in bine a tarii. scoala Primara CONCORDIA le poate oferi aceasta sansa pentru ca este scoala unde fiecare conteaza in egala masura, scoala unde toti copiii sunt tratati in mod egal indiferent de mediul din care provin, scoala in care copiii din medii vulnerabile pot invata la standarde europene alaturi de colegi proveniti din familii mai norocoase.

Conceptul si executia campaniei sunt semnate de catre Minthical Communication Agency, cu contributia si implicarea pro-bono a multor profesionisti si a copiilor care apar in spoturile campaniei. „Sunt studii care spun ca frica si saracia impiedica capacitatile cognitive de a gandi pe termen lung si de a lua decizii, mai ales cand sunt marci ale copilariei. Sa ne folosim gandirea si creativitatea pentru a influenta vizibilitatea unei scoli inclusive, contemporane si a se dona mai mult pentru o cauza care va avea impact asupra unor copii toata viata lor este un motiv teribil pentru a ne implica tot timpul si efortul de la A la Z, pro-bono. Este, de asemenea, motivul pentru care alaturi de agentie oamenii au filmat, fotografiat, machiat, lasat spatiile lor la dispozitie, din crez si nu din interes. Multumim tuturor: de la mic la mare.” Simina Leotescu, Managing Director al Minthical Romania.

Viziteaza pagina campaniei: www.imidaivoie.ro

Viziteaza paginile social media ale proiectului: Facebook, Instragram

Despre scoala Primara CONCORDIA

Scoala Primara CONCORDIA si-a deschis portile in luna septembrie a anului 2020 si a fost infiintata de Organizatia Umanitara CONCORDIA. scoala inovatoare a fost construita de la zero in parteneriat cu Ministerului Federal pentru Educatie, stiinta si Cercetare austriac, avand inca de la inceput un concept unitar care include atat modelul educational, cat si modul in care a fost conceputa constructia. Cladirea are o suprafata de 1.000 m² iar arhitectura a fost proiectata special asemanator unei case, astfel incat copiii sa se simta in siguranta atat in spatiile interioare cat si exterioare. Fiind dotata modern cu tot ce este necesar procesului educational, inclusiv echipamente inovatoare multi-media, fiecare colt al scolii este conceput ca un spatiu de invatare la care copiii au acces liber si isi pot satisface curiozitatea. Programul after-school inclus in concept este parte esentiala a vietii scolare, in special pentru ca elevii proveniti din medii defavorizate se confrunta deseori cu problema de a nu putea primi acelasi sprijin cand ajung acasa, lucru care in timp poate conduce la scaderea performantelor scolare si chiar la abandon scolar. Toate acestea sunt posibile prin implicarea cadrelor didactice atent selectate, care acorda o grija deosebita dezvoltarii socio-emotionale a copiilor, in stransa cooperare cu parintii acestora.

Despre CONCORDIA Romania

CONCORDIA este o organizatie neguvernamentala internationala, independenta, dedicata sprijinirii copiilor, tinerilor si familiilor aflate in nevoie, spre o viata mai independenta si mai responsabila. Proiectele noastre se deruleaza in Bucuresti, Ploiesti si Aricestii Rahtivani din Judetul Prahova, Odobesti in judetul Dambovita, si se adreseaza unui numar de peste 2.000 de persoane in fiecare an. Pentru mai multe informatii accesati www.concordia.org.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre