Cuvinte pozitive puternice pe care sa le folosesti frecvent in educatia copiilor

/ / Modificat: 2021-06-08
Cuvinte pozitive puternice pe care sa le folosesti frecvent in educatia copiilor

Limbajul pe care-l folosesti in discutiile cu micutul tau are mare impact emotional asupra acestuia. In timp, s-a dovedit ca limbajul pozitiv si aprecierea parintilor ii fac mult bine copilului si il ajuta sa se dezvolte si sa devina un adult echilibrat.

Ar fi bine sa incepi sa devii mai constient de limbajul folosit, dar si de impactul pe care acesta il poate avea asupra copilului. Exista anumite fraze sau cuvinte care au un puternic impact asupra celor mici si care ii ajuta sa se dezvolte sanatos din toate punctele de vedere. Iata care sunt acestea:

1. Multumesc

Multumesc este un cuvant aproape magic, care trebuie spus frecvent. Acest cuvant trebuie folosit in special in discutiile cu micutul tau. Un simplu multumesc, spus de fiecare data cand este cazul, genereaza stari pozitive atat pentru cel caruia ii este adresat, cat si pentru cel care-l rosteste.

Fraze de multumire pot fi adresate, in functie de context, si prin expresii de genul “Apreciez ceea ce spui” sau „Apreciez ceea ce faci”. Si aprecierea este tot o forma de multumire.

2. Poti face asta!

Sunt trei cuvinte simple, dar cu o forta impresionanta. Doar spunand „Poti sa faci asta”, reusesti sa-i dai copilului curaj sa faca ceea ce el crede ca nu poate face, din cauza crearii unei credinte limitative. Aceasta fraza simpla ii va permite sa-si dea seama ca poate face orice daca depune un minim de efort in acel sens.

3. Noi

„Noi” este un cuvant care te face sa te simti grozav. Familia sau prietenii ne ajuta sa ducem o viata mai fericita si, folosind cuvantul „noi”, putem promova sentimentul de apartenenta la un grup care ne sustine. Viata este intotdeauna mai distractiva si mai placuta in compania celor dragi.

4. Acceptare

Acceptarea este, fara indoiala, un concept care genereaza sentimente bune. A ne accepta inseamna a ne iubi si a ne trata cu afectiune. Este sarcina principala a parintilor sa-i invete pe copii sa se accepte asa cum sunt. Dar pentru a face asta trebuie mai intai sa se accepte si sa se iubeasca pe ei.

5. Fii fericit!

Cui nu-i place sa se simta fericit? Aceasta este o alta expresie care il poate ajuta pe copil sa traiasca din inima. Cum? Spunandu-i deseori cat de bine este sa te simti fericit si cat de fericit te face sa fii alaturi de el. Daca ii si arati, este cu atat mai bine.

6. Te iubesc

Si, fara indoiala, cel mai bun cuvant pe care i-l poti spune cat mai des copilului este “te iubesc”. Asta inseamna sa te simti bine, sa te simti iubit si apreciat, dar si important pentru parintii tai. Iubirea este cel mai bun sentiment pe care il putem transmite altora. Si atunci cand spui “te iubesc” este cel mai bun mod de a-ti exprima sentimentele. Spune-i zilnic cat de mult il iubesti, sau chiar de mai multe ori pe zi.

Sursa foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cuvinte copii

Articole recomandate

Citeste si despre