Cum sa nu iti rasfeti copilul de sarbatori

/ / Modificat: 2018-12-11
Cum sa nu iti rasfeti copilul de sarbatori

Luna cadourilor este cea mai asteptata din tot anul. Mai ales de copiii care viseaza la darurile mult dorite. Dar, ca sa nu-l rasfeti foarte mult in aceasta luna poti folosi cateva strategii care te vor da rezultate.

Fa regula celor 3 cadouri din scrisoarea pentru Mos Craciun

Nu obisnui copilul sa gaseasca un munte de cadouri sub brad, pentru ca ar putea percepe in mod eronat sarbatoarea Craciunului. Exista regula celor 3 cadouri pe care micutul sa le ceara Mosului: ceva ce isi doreste, ceva ce ii trebuie si ceva de citit. Astfel, copilul are un obiect din fiecare categorie.

Invata-l pe copil care este diferenta dintre nevoie si dorinta

Micutul trebuie sa faca diferenta intre un lucru de care are nevoie (ceva de imbracat) si un lucru pe care si-l doreste (un telefon de ultima generatie). Apoi, ajuta-l sa isi fixeze niste dorinte realiste pe care sa i le ceara lui Mos Craciun. Astfel, nu va fi dezamagit daca nu gaseste sub brad cadourile foarte scumpe pe care le-a trecut pe lista Mosului.

Invata copilul sa imparta cu cei din jur

Spune-i micutului tau ca exista unii copii la care Mosul ajunge mai greu sau deloc si invata-l sa doneze o jucarie veche, de fiecare data cand el primeste una noua. Astfel, vei dezvolta compasiunea celui mic si il vei incuraja sa ii ajute pe cei din jur.

Poarta discutii cu alti adulti cu privire la adevaratul spirit al sarbatorilor

Asistand in repetate randuri la discutii dintre adulti cu privire la adevaratul spirit al Craciunului, copilul va asimila, treptat, informatiile. Incurajeaza-l sa fie mai bun in aceasta perioada, sa ajute, dar si sa multumeasca pentru tot ce i se ofera.

Incurajeaza-l sa confectioneze el cadouri pentru apropiati

Fie ca este vorba despre simple felicitari sau decoratiuni facute cu manutele sale, incurajeaza-ti copilul sa faca celor dragi cadouri de Craciun. Muncind sa le faca, cei mici vor aprecia altfel darurile pe care le vor primi si ei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rasfat Rasfata copii Cadouri Sarbatori copii

Articole recomandate

Citeste si despre