Cum sa ai o seara reusita la restaurant cand este si copilul cu tine

/ / Modificat: 2019-07-10
Cum sa ai o seara reusita la restaurant cand este si copilul cu tine

Sa faci un copil sa se simta bine intr-un restaurant poate fi o provocare. De fapt, este o problema cu care se confrunta aproape toti parintii, mai ales atunci cand cei mici sunt obisnuiti sa aiba o rutina de masa, de exemplu, daca mananca, in mod obisnuit, la gradinita sau la scoala sau nu mananca cu parintii.

Chiar si atunci cand servesc masa acasa, in primii ani, micutii au o rutina diferita.

Una dintre principalele probleme cu care se confrunta parintii atunci cand merg la restaurant cu copilul este sa se asigure ca acesta va sta linistit si cuminte pe o perioada lunga de timp, mai mult decat dureaza masa normala.

Chiar daca este mic, asta nu justifica tipetele, comportamentul inadecvat, aruncatul lucrurilor sau alergatul printre mese. Parintii sunt responsabili pentru comportamentul copilului si ar trebui sa ia aceasta situatie foarte in serios.

Strategii de a distra un copil mic intr-un restaurant

Urmatoarele strategii sunt foarte utile pentru a face copiii sa se simta bine intr-un restaurant.

1. Alege un restaurant de familie

Nu toate restaurantele sunt indicate pentru a merge sa servesti masa cu copilul, pentru ca nu este suficient sa aiba un scaun special pentru cel mic. De aceea, trebuie sa alegi unul cu meniu pentru copil si cu spatiu amenajat pentru joaca, unde sa stea dupa masa. De asemenea, este important sa alegi un restaurant unde oamenii merg de obicei cu copii, pentru a se distra impreuna.

2. Alege un restaurant in care se servesc alimente pe placul copiilor

Cea mai buna modalitate de a distra un copil intr-un restaurant este sa-l tii ocupat cu ceea ce mananca. Dar daca preparatele sunt prea sofisticate pentru el, te chinui mult sa manance si se si enerveaza. De aceea este important sa mergi sa mananci cu copilul in restaurante care au meniuri pentru cei mici. Un restaurant nu este cel mai bun loc pentru a avea o discutie despre hrana sau pentru a face experimente, cu exceptia cazului in care copilul tau este foarte curios in aceasta privinta.

3. Descopera locul prin joaca

Pana va fi gata mancarea, te poti juca cu cel mic pentru a descoperi restaurantul. Un adult ar trebui sa-l insoteasca pentru a investiga ce este acolo. Identificati serviciile, cautati posibile locuri de joaca si vedeti ce lucruri frumoase exista si ce activitati distractive va pot ajuta. Anxietatea de a merge intr-un loc nou si a fi intr-o situatie diferita poate declansa emotii copilului.

4. Fa o plimbare cu copilul prin imprejurimi

Copiii sunt plini de energie si nu pot sta intr-un loc pentru mult timp. Daca restaurantul nu are un loc de joaca este necesar ca ei sa-si consume energia intr-un fel. Inainte de a incepe sa se agite pe scaun, un adult ar trebui sa iasa impreuna cu micutul, cat timp este preparata mancarea. Plimbatul printre mese nu este niciodata o idee buna. El poate deranja restul clientilor si poate provoca incidente neplacute cu chelnerii.

5. Pune in geanta jocuri si jucarii pentru a-l distra

Intotdeauna sa iei de-acasa jucariile si jocurile care stii ca ii plac copilului, pentru a se distra la masa. Acestea ar trebui sa fie mici, sa nu faca zgomot, daca cad, si sa nu deranjez prea mult. Retine ca telefonul mobil poate fi la inceput o solutie utila, dar nu cea mai buna. Zgomotul produs de acesta poate fi foarte enervant pentru unele persoane din restaurant.

6. Profita pentru a-l invata lucruri

Copiii sunt curiosi prin natura lor. Intr-un restaurant il poti invata multe lucruri utile. Fii atent la copil si profita pentru a-l invata lucruri noi, fiind o modalitate foarte buna de a-l distra. Prin joaca, descopera culori si forme sau inventand o poveste in zbor.

Acestea sunt cateva modalitati eficiente de a distra copiii intr-un restaurant.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Restaurant Restaurant copii

Articole recomandate

Citeste si despre