Copilul tau face crize de isterie cand vrei sa-l iei acasa? Sfatul pediatrului care iti va schimba viata

/ / Modificat: 2019-04-03
Copilul tau face crize de isterie cand vrei sa-l iei acasa? Sfatul pediatrului care iti va schimba viata

"Timpul de plecare" este de obicei inceputul unui cosmar pentru multi parinti. Asta pentru ca unii copii au dificultati in a accepta in liniste ca este momentul sa mearga acasa si isi exprima nemultumirea prin istericale si plans.

Daca acest comportament iti pare cunoscut, medicul pediatrul Paula Arruda are un sfat pentru a evita aceasta situatie neplacuta in public.

E timpul sa spunem la revedere

Potrivit specialistului, ideal este ca, inainte de a cere copilului sa plece, parintii sa-i explice ca mai are cateva minute la dispozitie pentru a termina jocul.

Pediatrul ii incurajeaza pe adulti sa le spuna copiilor ca in 5 sau 10 minute vor trebui sa plece si, in plus, sa ii intrebe ce ar dori sa faca inainte de a parasi locul respectiv.

Fara surprize!

Acest avertisment previne copilul pentru a nu avea o surpriza. Pediatrul explica ca atunci cand adultul il avertizeaza pe cel mic ca este timpul sa plece dintr-un loc in care era fericit, acesta isi exprima frustrarea prin crize de isterie.

Timpul de joaca

De asemenea, specialistul spune ca pentru un copil joaca este un moment unic, care nu se masoara in timp, ci in distractia pe care o genereaza. Faptul ca s-a jucat timp de 2 ore nu este un motiv suficient pentru el ca sa plece brusc.

Fundamental este sa ai rabdare si sa intelegi ca lucrurile mici, de zi cu zi, au o valoare foarte mare pentru copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crize copii Crize plans copii

Articole recomandate

Citeste si despre