Rani emotionale pe care un copil nu le va putea uita niciodata. Raman pentru totdeauna in mintea lor

/ / Modificat: 2023-10-15
Rani emotionale pe care un copil nu le va putea uita niciodata. Raman pentru totdeauna in mintea lor

Exista unele rani emotionale care nu parasesc niciodata mintea copiilor nostri. Copilaria ar trebui sa fie una dintre cele mai fericite etape din viata fiecaruia. Cu toate acestea, atunci cand este marcata de comportamente abuzive sau de situatii violente, nu face decat sa genereze tipare care ajung sa afecteze securitatea emotionala a copiilor.

Toti parintii isi doresc ca copiii lor sa aiba o copilarie si o adolescenta fericita si implinita, pentru a deveni oameni buni si plini de valori. Totusi, pentru ca acest lucru sa fie posibil, copiii au nevoie si de dragostea, de compania si de responsabilitatea parintilor lor. Acestia depind in totalitate de ei si sunt principalele lor modele de urmat.

3 amintiri care nu vor iesi niciodata din mintea copiilor nostri

Se crede adesea ca episoadele neplacute care au loc in copilarie sunt uitate odata cu trecerea anilor. Dar adevarul este ca toate momentele care au avut un impact asupra vietii noastre, indiferent de momentul in care s-au petrecut, raman pentru totdeauna intiparite in memoria noastra. Acest lucru poate crea traume si rani care continua sa doara in ciuda trecerii timpului.

1. Sentimentul de abandon al parintilor

Atunci cand copiii se simt abandonati de parintii lor, atat fizic, cat si emotional, se creeaza rani de abandon care ii vor insoti pana la varsta adulta. Copiii au nevoie de sprijinul si afectiunea parintilor lor pentru a crea legaturi puternice cu acestia si pentru a creste inconjurati de dragostea neconditionata pe care numai ei le-o pot oferi.

Cu toate acestea, fie din cauza lipsei de timp pentru a petrece cu copiii, a divortului sau a abandonului total din partea unui parinte, unii copii cresc intrebandu-se de ce nu au fost demni de dragostea lor. Acest lucru este extrem de periculos, deoarece in viitor ei pot cauta acea nevoie de afectiune la persoane care le pot face rau.

2. Amintirea unui abuz fizic sau verbal

Violenta poate parea a fi un instrument eficient pentru a-i face pe copii sa se supuna tuturor comenzilor. Cu toate acestea, ea nu face decat sa provoace traume si resentimente fata de parinti, care sunt greu de iertat. Si, desi conflictele din cadrul familiilor sunt frecvente, abuzul fizic, verbal sau psihologic nu va fi niciodata solutia la probleme.

3. Relatii familiale slabe

S-a demonstrat ca practicile parentale si inteligenta emotionala ale parintilor influenteaza dezvoltarea copiilor lor. Daca parintii sunt distanti, apatici sau violenti in timpul copilariei copiilor lor, asta este tot ce isi vor aminti acestia din ea.

Acea perioada magica ar trebui sa fie marcata de compania si afectiunea parintilor. Dar atunci cand copiii sunt sustrasi de la aceasta afectiune printr-o atitudine rece sau autoritara, aceasta va fi o amintire amara care va trai undeva in adancul mintii lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rani emotionale Copii Dezvoltarea copiilor

Articole recomandate

Citeste si despre