Lucrurile pe care un copil are nevoie sa le stie de la tatal sau pana la varsta de 10 ani

/ / Modificat: 2023-12-17
Lucrurile pe care un copil are nevoie sa le stie de la tatal sau pana la varsta de 10 ani

Cand copiii se nasc se formeaza imediat o legatură speciala cu mama lor, dar vor avea o legatura speciala si cu tatal, atat timp cat acesta este implicat in cresterea micutului inca din timpul sarcinii.

Cand ai copii timpul trece fara sa-ti dai seama. Daca ai un baietel, exista lucruri pe care ar trebui sa le invete inainte de a implini 10 ani, deoarece in acest fel te vei asigura ca el va avea o dezvoltare mai buna.

10 lucruri pe care ar trebui sa le invete un copil de la tatal sau

Acestea nu sunt lucruri materiale, sunt mult mai importante, astfel incat nimic sa nu-i lipseasca in viata copilului tau.

1. Nu-i cumpara tot ce isi doreste, cu orice pret. Mai bine il inveti lucruri bune, orice trebuie sa stie un copil. 

2. Ofera-i afectiune, ceea ce ii va da putere in inima lui. De asemenea, barbatii imbratiseaza si ofera dragoste. Arata copilului tau ca nu exista roluri de sex in familie, ci exista iubire si afectiune intre oameni.

3. Invata-l sa fie puternic, astfel incat sa nu se lase niciodata calcat in picioare de nimeni, sa aiba inteligenta, sa stie cand trebuie sa ceara ajutor, cu curaj si fara sa fie jenat.

4. Fa-l sa inteleaga ca, desi a crescut in pantecele mamei sale, el a crescut mereu si va creste si in inima ta, pentru ca va fi acolo pentru totdeauna.

5. Invata-l ca atunci cand vine vorba de iubire nu trebuie sa se grabeasca si trebuie sa aiba rabdare. Ca pentru a iubi cu adevarat o alta persoana, trebuie mai intai sa fie fericit cu el.

6. Asculta-ti intotdeauna copilul, fiecare cuvant pe care ti-l spune, chiar daca l-a mai repetat de o mie de ori, chiar daca te doare capul sau esti obosit. Este important pentru el, lasa-l sa se exprime pentru a stii ca vei fi mereu alaturi de el pentru a-l sustine, oricand are nevoie.

7. Invata-ti baiatul sa respecte femeile si barbatii in mod egal. Sa trateze bine oamenii indiferent de sex, culoarea pielii sau starea socioeconomica si ar fi foarte bine sa vada si la tine ca respecti aceste lucruri. El va invata, datorita exemplului tau, ca toti oamenii din lume merita respect.

8. Invata-l egalitatea dintre barbati si femei, invata-l ca nu exista bariere in treburile cotidiene sau profesionale. Ambii sunt instruiti sa faca orice. Nu exista roluri, nu exista obligatii pe sexe. Toti oamenii au drepturi si obligatii. 

9. Fii cel mai bun exemplu pentru copilul tau in fiecare zi din viata ta. Arata-ti bunatatea si spune-i ca nu este o slabiciune. Cei mai puternici barbati nu sunt cei mai cruzi. Barbatii plang si ei si asta nu ii face mai slabi. Forta se afla in interiorul fiecaruia si in sensibilitatea inimii.

10. Iubeste-ti copilul din toata inima si arata-i asta prin fapte, iar faptele completeaza-le cu  cuvinte frumoase. 

Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata Lucruri

Articole recomandate

Citeste si despre