Este o idee buna sa-i oferi fratelui mai mare un cadou din partea nou-nascutului?

/ / Modificat: 2022-11-28
Este o idee buna sa-i oferi fratelui mai mare un cadou din partea nou-nascutului?

Cand apare al doilea copil, tot ce-si doresc parintii este sa nu apara gelozia in cazul fratelui mai mare. Este un lucru normal ca toti parintii sa-si doreasca ca cei doi copii sa se inteleaga perfect inca din prima clipa, insa multi sunt constienti ca acest lucru nu se va intampla si atunci cauta metode prin care sa-I faca pe fratele mai mare sa accepte prezenta bebelusului mai usor. 

Tocmai din dorinta de a porni la drum in mod pozitiv, in ultimii ani a devenit o “moda” ca parintii sa ofere un cadou fratelui mai mare din partea bebelusului in momentul in care se intorc de la spital.Este insa acest lucru unul bun sau nu?

Este o idee buna sa-i daruiesti un cadou fratelui mai mare din partea copilului?

Se poate face acest lucru atata timp cat ii spui copilului adevarul si nu ii spui ca bebelusul a adus darul cu el din burtica, sau ca l-a cumparat si l-a tinut in burtica, cu el, pana a iesit afara.

Daca doresti sa-i faci un dar fratelui mai mare, din partea bebelusului, spune-i adevaru si anume ca bebelusul este mult prea mic pentru a cumpara singur daruri si ca l-ai cumparat tu in numele lui. 

Este un gest frumos si o bucurie pentru cel care primeste darul, daca totul este facut cum trebuie. Chiar daca sunt mici, copiii nu trebuie mintiti.

Schimb de cadouri intre frati

Insa cea mai buna metoda de a aborda aceasta situatie este de a face schimb de daruri. Astfel, poti merge cu copilul mai mare la cumparaturi pentru a lua un cadou pentru fratiorul sau mai mic. Iar cand ajungi cu bebelusul acasa este indicat sa ai si un cadou pentru fratele mai mare, din partea bebelusului. Astfel, cei doi vor face schimb de cadouri intre frati si invata cum este sa daruiesti, dar si sa primesti. In acest fel se incurajeaza conexiunea si empatia intre frati. 

O alta ideea este sa-l pui pe fratele mai mare sa pregateasca un cadou penrtu bebelus. Poate fi o felicitare, un desen, o ghirlanda de hartie, etc. Ceva ce micutul poate face de unul singur, in functie de varsta.

O relatie buna nu se bazeaza pe cadouri

Nu uita insa ca o relatie buna intre frati nu se bazeaza pe cadouri. Indiferent ce cadouri alegi, acestea nu vor inlocui dorinta de afectiune si nu vor preveni sentimentele de gelozie. Este important ca cel mare sa primeasca asigurari constante (nu doar verbale, ci prin fapte) ca este iubit, apreciat si ca senimentele parintilor pentru el nu s-au schimbat.  

Poarta-te respectuos cu ambii copii, valideaza-I emotiile copilului cel mare si pastreaza o comunicare deschisa. Daca doreste sa se implice in cresterea bebelusului permite-i asta, insa nu il forta sa faca anumite lucruri pentru ca este “fratele mai mare”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri Nou nascut

Articole recomandate

Citeste si despre