7 gesturi simple care il vor face fericit pe micutul tau

/ / Modificat: 2019-01-15
7 gesturi simple care il vor face fericit pe micutul tau

Esti parinte si te confrunti cu o mare problema. Lipsa timpului petrecut cu copilul tau. Cazi in capcana rutinei si ajungi sa faci lucrurile mecanic si previzibil, fara a pune putin "suflet" pentru a transforma o zi normala din viata micutului tau intr-una extraordinara.

Ma vad de multe ori in aceasta situatie, cand responsabilitatile ma depasesc si nu am timp sa fac ceva special pentru copilul meu.

Iata sapte gesturi simple pe care le poti face zi de zi pentru a-ti vedea copilul fericit:

1. Fii atent la micile detalii

Propune-ti in fiecare zi sa faci ceva special pentru copilul tau. Nu trebuie sa fie ceva mega impresionant, ci, dimpotriva, un gest mic, ceva simplu, care va inveseleste ziua.

Poate fi un biletel motivant pus in rucsac sau sub perna pentru a-l vedea inainte de a se culca. Sau scrie un simplu "Te iubesc la infinit! Mama".

2. Joaca-te cu copilul tau

Ceea ce doreste copilul cel mai mult este sa impartaseasca timp cu parintii lui, ceea ce il face mai fericit, dar nu multi parinti se joaca cu copilul in fiecare zi.

Chiar daca nu ai prea mult timp liber, rezerva-ti putin pentru a te juca cu el. Dar, fara ca nimic sa-ti distraga atentia. Nici telefonul, nici televizorul. Vei vedea ca nu va fi o pierdere de timp, dimpotriva, va fi cel mai placut moment al zilei.

3. Lasa deoparte mobilul

In momentele petrecute cu micutul tau, uita de telefon. Fa un mic exercitiu de deconectare atunci cand te intorci de la serviciu sau cand stai acasa cu el. Copilul este mult mai important decat cei din agenda telefonului. Trebuie sa-i asculti preocuparile si nevoile lui.

4. Dedica-i un timp exclusiv

Cand ai doar un copil este mai usor, dar daca ai mai multi, rareori ai timp sa stai cu fiecare in parte. De aceea, este mai complicat sa-i faci sa se simta speciali.

Dar ar fi bine sa faci ceva cu fiecare dintre ei. Gateste cu unul, fa o plimbare cu altul, construieste un Lego, orice, dar dedica-i 100% din momentul petrecut cu el.

5. Citeste-i o poveste inainte de culcare

Nu toti parintii o fac si este un detaliu care pare sa nu aiba nicio importanta, dar cu siguranta face diferenta. Copilul isi va aminti toata viata de povestea citita inainte de a dormi. Iti ia doar zece minute in fiecare seara si merita. Vei vedea ca micutului tau ii place foarte mult si va veti bucura cu totii de acel moment special.

6. Intreaba-l cum se simte

Cu graba de zi cu zi, uiti sa faci lucruri simple. Cum ar fi sa-i intrebi pe cei dragi cum se simt. Mai ales pe micutul tau, asa ca este esential ca el sa aiba incredere in tine, sa-ti spuna tot ce are pe suflet.

Intreaba-l cum a fost la scoala, cu cine s-a jucat, ce i-a plcut cel mai mult in ziua respectiva, daca este trist sau fericit. Acest lucru il va ajuta sa invete sa-si identifice si sa-si exprime emotiile.

7. Da-i o imbratisare in fiecare zi

Cel putin o imbratisare zilnica este o terapie minunata pe care trebuie sa o aplici, daca nu o faci inca. Iti imbratisezi copilul in fiecare zi? O imbratisare la inceputul zilei sau seara, inainte de a dormi (sau mai bine ambele) te va umple de energie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinte Copil fericit

Articole recomandate

Citeste si despre