Copiii pe care parintii i-au invatat aceste lucruri au ajuns adulti de succes, potrivit cercetatorilor

/ / Modificat: 2019-05-20
Copiii pe care parintii i-au invatat aceste lucruri au ajuns adulti de succes, potrivit cercetatorilor

Orice parinte isi doreste ca micutul sau sa aiba succes in viata. De aceea, are si o mare responsabilitate, pentru ca are in maini viata unui om. Iar de parinti, depinde in cea mai mare parte, parcursul unui copil.

Cercetatorii sustin ca exista mai multe lucruri pe care parintii micutilor care au succes in viata le fac.

Invata copiii sa se implice in societate

Parintii care fac voluntariat au mai multe sanse sa transmita aceasta pasiune si micutilor. Iar voluntariatul este bun pentru copii. Cercetarile au aratat ca un comportament altruist ajuta la dezvoltarea abilitatilor sociale, la mentinerea unei stari de spirit pozitive si scade riscul de a avea probleme cu inima.

Cercetatorii de la Universitatea Winsconsin-Madison au descoperit ca, indiferent daca sunt obligati sau nu sa faca voluntariat, copiii au mai multe beneficii din punct de vedere academic si profesional. Ei cred ca acest lucru se datoreaza abilitatilor sociale pe care micutii le dobandesc, precum si relatiilor pe care le construiesc si care ii ajuta in viitor.

Tin copiii departe de cofeina

Asta pentru ca stimulentul utilizat pe scara larga poate duce la dependenta de alte droguri, cum ar fi cocaina. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au descoperit ca sobolanii care au baut cofeina in timpul adolescentei au consumat mai des cocaina, comparativ cu sobolanii care nu au facut-o. Si alte studii au gasit o legatura intre utilizarea cofeinei si abuzul de droguri sau alcool.

Indeamna copiii sa citeasca

Cercetatorii au analizat datele a 346.660 de studenti, si au luat in considerare anumite comportamente si atitudini, trasaturi de personalitate, abilitati cognitive si statutului socio-economic al parintilor. Acestia au fost chestionati cativa ani mai tarziu pentru a determina in ce masura au obtinut educatia dorita, cat de multi bani au facut, precum si ce nivel de prestigiu ocupational au atins. S-a constatat ca cei care erau cei mai buni la citire si scriere au acumulat mai multe cunostinte pe durata scolii si au obtinut slujbe mai bune.

Invata copiii sa gateasca

Conform unui studiu publicat in Journal of Nutrition Education, micutii care invata sa gateasca si sa pregateasca mese se transforma in adulti care vor avea un stil de viata mai sanatos, iar asta ii va ajuta sa aiba succes in viata. Un indice de masa corporala mai mare este asociat cu un statut socio-economic scazut.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii si parinti Invataminte copii Copii de succes

Articole recomandate

Citeste si despre