Copiii care scriu urat au un IQ mai mare. E dovedit stiintific!

/ / Modificat: 2023-11-03
Copiii care scriu urat au un IQ mai mare. E dovedit stiintific!

Se pare ca nu ar trebui sa ne ingrijoram atat de mult in privinta copiilor cu un scris urat, deoarece unii cercetatori si studii recunosc ca acestia sunt mai inteligenti si au o agilitate mentala mai mare decat cei cu un scris impecabil.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Illinois, persoanele cu un scris de mana urat au un IQ mai mare, motivul fiind foarte simplu: creierul lor lucreaza mai repede decat mainile.

Datele pentru acest studiu au fost colectate de la 105 profesori de la scoala Worcester din Massachusetts. Fiecare profesor a trimis 4 modele de texte reprezentative pentru elevii lor, pe baza a 4 mari categorii:

- Copiii cu cel mai frumos scris de mana.

- Copiii cu cel mai urat scris de mana.

- Copiii cu abilitati mentale inalte.

- Elevii cu abilitati mentale scazute.

Datele au aratat ca cel mai frumos scris de mana a fost realizat de elevii "buni", in timp ce cel mai urat scris de mana a fost realizat de elevii cei mai slabi. De asemenea, s-a constatat ca exista un procent mai mare de fete cu un scris frumos decat baieti.

Dar cel mai remarcabil lucru este ca acest studiu a aratat ca un scris urat este sinonim cu gandirea rapida. Sunt oameni cu o minte rapida si agila.

S-a constatat ca, pentru persoanele cu un scris urat, informatiile pe care le procesau in acel moment erau mai importante decat efortul de a scrie frumos. Prin urmare, aceasta agilitate mentala se reflecta intr-un scris de asemenea rapid, mai imprecis, cu unele trasaturi nedefinite si chiar cu abrevieri.

In plus, Howard Gardner, creatorul teoriei inteligentelor multiple (o teorie aflata in continua revizuire), a sustinut si el aceasta teorie prin teza sa, care afirma ca creierul lucreaza mai repede decat mainile. Howard Gardner sustinea ca exista mai multe moduri de a invata si ca diferentele dintre copii se datoreaza inteligentelor multiple, adica nu exista o singura inteligenta, ci diferite inteligente care masoara diferite domenii sau abilitati.­­

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Iq copii Iq mare

Articole recomandate

Citeste si despre