8 lucruri pe care parintii trebuie sa le faca pentru a avea un copil de succes

/ / Modificat: 2019-01-22
8 lucruri pe care parintii trebuie sa le faca pentru a avea un copil de succes

Se spune mereu ca in spatele oamenilor de succes se afla educatia buna primita acasa. De aceea, cercetatorii le spun parintilor ce trebuie sa faca pentru a avea copii realizati.

1. Impartasiti totul cu familia

Este important sa existe in familie momente de calitate, chiar daca sunt putine. "In functie de tari, exista locuri in care oamenii lucreaza doar patru ore pe zi si alte zone in care se lucreaza 12 ore pe zi," spune psihologul Carolina Guzmán.

Apoi, este greu ca oamenii sa faca programul astfel incat sa poata fi impreuna, ca o familie, pentru mult timp. Dar cel mai mult conteaza calitatea timpului petrecut impreuna.

2. Nu trebuie sa petreceti mult timp in fata ecranelor

Nu are sens sa le interzici copiilor sa stea in fata ecranelor. Parintii trebuie sa le explice ce pot face cu timpul lor. Trebuie sa le dea exemple, sa-i duca in locuri unde se practica sport sau alte activitati.

3. Spune-i ca poate fi orice isi doreste el

Pentru a intelege esecul, este important ca micutul sa stie sa riste sau sa vada ca poate face ceva. "Daca iti spune ceea ce vrea sa faca, trebuie sa te asiguri ca se poate angaja sa faca ceea ce doreste atat de mult," recomanda psihologul. Deci, o componenta importanta este atingerea obiectivelor in viata.

4. Forteaza-l sa termine ceea ce incepe

Este important ca o persoana sa inceapa si, de asemenea, sa ii placa sa termine lucrurile pe care le-a inceput.

"Daca termini ceea ce incepi, vei avea posibilitatea de a incepe ceva nou sau ceva mai interesant," mai spune specialistul.

5. Citeste-i

Lectura le stimuleaza copiilor creativitatea si le dezvolta imaginatia. De asemenea, contribuie la dezvoltarea sigurantei de sine. Isi consolideaza propriile procese mentale si cognitive." Cel care ne citeste ne face sa ne dezvoltam constiinta, cea care ne insoteste atunci cand calatorim si ne incurajeaza sa scriem si sa visam la multe lucruri," precizeaza Guzmán.

6. Recompensa

Parintii trebuie sa le spuna copiilor ca trebuie sa faca tot posibilul pentru a obtine recompense mai mari in viitor si sa nu se multumeasca cu cele simple, de zi cu zi.

7. Calatoriile

Specialistul recomanda ca trebuie sa incurajezi copilul sa calatoreasca. Asa isi va dea seama cate lucruri are de invatat, va vedea ca poate interactiona cu alte culturi si alte limbi.

8. Esecul

Pentru a atinge succesul, trebuie sa cunosti esecul. Un lucru important pe care parintii trebuie sa il spuna copiilor, dar nu o fac intotdeauna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil de succes Succes in viata

Articole recomandate

Citeste si despre