Emma (Fata) |

Numele de fata Emma este de origine germanica, provine de la elementul germanic ermen care inseamna intreg, complet, universal. Prenumele Emma, apare atestat inca din secolul al VII-lea. Etimologic, varianta sustinuta de specialisti, deriva din cuvintele latine "aemilus" care inseamna dornic, nerabdator sau "aemulus" cu semnificatia de rival.

Numele Emma, intra in onomastica crestina in secolul al XI-lea, prin cultul contesei Emma de Saxonia, celebrata de biserica romano-catolica pe data de 19 aprilie.

Numele Emma poate fi interpretat si ca o prescurtate de la prenumele Emanuela sau Emilia, derivat de la numele ebraic Imanuel si care au ca semnificatie "Dumnezeu este cu noi".

Numele de fata Emma, este considerat a fi un diminutiv de la numele Emanuela. Numele de Emma, isi are originile din numele germanic Immo - o forma de masculin. Etimologic, numele Immo, este un diminutiv al numelui Irimin - grandios, puternic, proeminent.

Prenumele feminin Emma patrunde in onomastica crestina si se raspandandeste rapid din Occident in intreaga Europa, chiar si la noi.

Numele de fata Emma mai poate semnifica apartine zeului Ermin, esenta de tei.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: