Beatrice (Fata) |

Semnificatia numelui

fericit, beatitudine, a beatifica, fericita

Numele de fata Beatrice este de origine latina si are semnificatia de fericit, fericita, beatitudine, a beatifica. Numele Beatrice reproduce numele latinesc Beatrix, format pe baza adj. beatus, beata, - fericit, fericita. Din aceeasi familie fac parte si neologismele beatitudine si a beatifica.

Numele Beatrice se raspandeste in epoca moderna si datorita aparitiei personajului numit Beatrice Portinari din Divina Comedie a lui Dante Alighieri.

 

Beatrice este un prenume care a capatat rapid popularitate pe teritoriul nostru, desi este imprumutat de pe meleaguri occidentale. Gratia si eleganta modului in care rezoneaza au fost criteriile care au convins parintii sa-si boteze astfel fetitele.

 

In plus, este si un nume versatil, pe care parintii il transforma adesea in Bea sau Betty atunci cand isi striga copilele. Fetitele botezate astfel sunt gingase ca niste floricele si inspira feminitate, eleganta, gratie prin toti porii. Nu le lipsesc insa dozele de nonconformism si perioadele de razvratiri, care le transforma in persoane greu de tolerat uneori.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: