Ecaterina (Fata) |

Semnificatia numelui

tortura, vraji, nimfe, coroana, pur

Originea si semnificatiile numelui Ecaterina sunt controversate. Numele Ecaterina se apropie de adjectivul grecesc katharos ("pur"). O sursa poate fi si cuvantul grec "katerina", care inseamna tortura.

Numele devine foarte popular datorita cultului unei fecioare martire din Alexandria, numele acesteia apare in izvoarele grecesti sub forma neasteptata Aikaterine, poate pentru ca in acea perioada diftongul ai- fusese redus la e. In greaca moderna, apare numele de Aikaterine o singura data.

Originea si semnificatia numelui raman inca nesigure. Explicat prin greaca, Ekaterine a fost considerat femininul lui Hekateros (care inseamna si satiri si nimfe), acesta este inrudit si cu un supranume al lui Apolo, Hekatos (folosit chiar de Homer in Iliada si explicat prin heka-tebalos "cel care loveste de la distanta", dar si cu numele zeitei subpamantene Hekato (cea care facea vraji si descantece). In egipteana insemna si coroana.

In alte limbi, Ecaterina ia alte forme, de exemplu: in engleza: Catherine (Kitty), franceza: Catherine, germana: Katherina, Katherine, italiana: Caterina, maghiara: Katalin, bulgara: Ekaterina, Katerina, Katalina, Katinka, ucrainiana: Kateryna, rusa: Ekaterina (Katea).

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Tuse uscata sau productiva? Cum scapam rapid si eficient de ea

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul